donderdag, december 7, 2023

De tracks van de maand by Hauz of Wax: augustus 2018

-

Home » Biki90 » De tracks van de maand by Hauz of Wax: augustus 2018

Iedere maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco en house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand augustus, met onder meer tracks van o.a. Darius Syrossian, Pryda en Adam Beyer.

Arapu – ENDZ022

Label: Eastenderz

East End Dubs bouwt voort op de sterke basis van het label met dit on-point onderdeel van hoge kwaliteit Minimal van de Roemeense Arapu. Track 1 is een handige, pakkende groover, terwijl track 2 een nerveuze mindset genereert voor een meer introvert freakout publiek. Alle fijn gebeitelde drums gebouwd met de DJ in gedachten. Rollend en hypnotiserend precies zoals de luisteraar wil…

Bellaire – Paris City Jazz EP

Label: Appelation D´origine Contrólée

De 19-jarige producer Bellaire won snel de aandacht van House fans met zijn nummer Paris City Jazz, die inmiddels meer dan 600.000 views op Youtube gerigstreerd heeft. De eerste EP van Bellaire ontleent zijn naar aan de eerder uitgebrachte track, een prachtige mix van House en Jazz onder leiding van de saxofoon van de jonge producer.

Darius Syrossian – Fixation EP

Label: 8Bit Records

3 jaar na zijn laatste 8-bits release is Darius Syrossian terug op het label van Nick Curly & Gorge. 4 House slammers, precies op tijd voor het Ibiza-seizoen. Benieuwd welke de voorkeur heeft!

Pryda – Elements EP

Label: Pryda

Het wachten is voorbij: Eric Prydz is teruggekeerd onder zijn Pryda alias en releast vier tracks van klassiek Pryda-goud, gevuld met sonic goodness, gewichtige arps, hard-hitting kicks en zwellende synths. Het is een opvallende EP voor het 39ste aanbod uit de Pryda-catalogus. Zoals altijd is er een deskundige samenstelling van muzikaliteit en productie te horen in elk van de nummers, met een diep karakter voor de muziek die monumentaal klinkt op elk systeem waarop ze worden beluisterd.

Adam Beyer & Bart Skils – Your Mind

Label: Drumcode

Iedereen die de dj-sets van Adam Beyer of de Nederlandse bondgenoot Bart Skils heeft gevolgd, is inmiddels bekend met de opwindende vocale en donderende impact van ‘Your Mind’.Terwijl het nummer begon als een tool, waren de reacties bij het uitproberen zo evident dat ze besloten om er een volledig nummer van te maken. Ze werkten samen om meer percussie, snares en een rolling acid line toe te voegen om de transformatie te voltooien. Het resultaat: één van 2018’s krachtigste Techno wapens die Time Warp, Awakenings en Ultra Music Festival van munitie voorzien, om er maar een paar te noemen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Extrema Noir: indrukwekkende line-up voor nieuwjaarsevent

Jeff Mills, Amelie Lens, Len Faki, Adam Beyer en een tiental andere artiesten sieren de line-up van Extrema Noir,...

Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – juni

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...