maandag, december 4, 2023

De tracks van de maand by Hauz of Wax: September 2018

-

Home » Biki90 » De tracks van de maand by Hauz of Wax: September 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax vijf opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco en house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand september, met onder meer tracks van Djrum, Legowelt en Derek Carr.

I Hate models – Midnight Cults

Label: Khemia

26 minuten goddelijke Techno. Midnight Cults, het langverwachte vervolg op Cyanure Dance van vorig jaar, bevat twee epische nieuwe nummers van I Hate Models met vocale bijdragen van Zanias en een remix van DJ Varsovie. Deze beroemde artiest staat 30 november op de 9e verjaardag van Impload in Club Smederij. Na memorabele sets bij Awakenings, Rotterdamse Rave en Dour Festivel, is hij over een paar maanden in Tilburg te horen.

Djrum – Portrait With Firewood

Label: R&S Records

Portrait With Firewood is het meest persoonlijke oeuvre van Felix ​​tot nu toe, een product van een emotioneel en turbulent 2017. Op het EP zijn gevoelens en emoties vastgelegd in levendige en sonische schoonheid waar hij doorheen ging. Felix, bekend als Djrum gebruikt dit keer de piano, zijn jeugdinstrument als uitgangspunt in plaats van zijn focus op samples. Het album is beschikbaar en uitgebracht door R&S Records.

Derek Carr – Contact

Label: Subwax Excursions

Dereks muziek neemt de luisteraar meteen mee op een nachtelijke rit. Cruisen over de Grand River Avenue door Detroit. Derek Carr’s vermogen om soulvolle melodieën te creëren die zich moeiteloos om bouncende bass lijnen en elegante beats wikkelen, is niet alleen stijlvol – het is ook klassiek. Derek Carr komt echter niet uit Detroit … hij is door en door Iers, geboren en getogen in Westmeath, ongeveer 3400 mijl van de staat Michigan. Toch nailt hij het absoluut! Na twee decennia van het maken van zijn eigen geluid met analoge synths en samplers met de muziekcultuur van Motor City als een inspiratie. Het artwork voor dit album is gemaakt door Abdul Haqq. De legendarische beeldend kunstenaar die verantwoordelijk is voor een groot aantal klassieke covers voor artiesten en labels zoals Juan Atkins, Derrick May, Transmat, Drexciya, Carl Craig, Planet E en UR …

https://youtu.be/5lFSBUnqGj4

Volruptus – Alien Agenda

Label: BBBBBB

Volruptus uit IJsland, keert terug naar Bjarkis BBBBBB label met vijf esoterische tracks. Volruptus is snel gegroeid in de Europese partyscene en de kunstenaar verschijnt op line-ups over het hele continent. De EP Alien Agenda is de derde release dit jaar van het label BBBBBB. voortzetting van Bjarkis progressieve smaken voor innovatieve elektronische Scandinavische kunstenaars.

https://youtu.be/xgEzZt3eykg

Rising Sun Systems (Aka Legowelt) – Oberheim Space

Label: Solander Recording Company

Vanuit de geest van het productieve genie Legowelt (onder de naam Rising Sun Systems) komt deze geweldige space ambient LP, oorspronkelijk alleen digitaal uitgebracht in 2015. Het album is eindelijk op vinyl uitgebracht met 11 nummers verdeeld over twee schijven van muzikale rust in een foto omslag met gloednieuwe kunstwerken van Legowelt zelf! Met gebruik van speciale kwantumfrequenties zal deze release je hersengolven veranderen om je een slimmer en beter mens te maken. Deze limited edition heeft een oplage van 300 exemplaren!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De Tracks v.d. Maand (house/techno) by Hauz of Wax: oktober 2018

Iedere tweede dinsdag van de maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen...

De tracks van de maand by Hauz of Wax: augustus 2018

Iedere maand bespreekt vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco en house...