dinsdag, oktober 3, 2023

Trance in april: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

-

Home » Music » Trance in april: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance releases in april. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Gareth Emery feat. Annabel – Love You For All Time

WE’LL BE OK

Twee nummers van Gareth Emery dit keer. Mijn eerste tip diende zich al aan op 18 maart 2022 toen hij op zijn eigen label We’ll Be OK ‘Love You For All Time’ presenteerde. Een liedje dat hij schreef voor zijn kinderen, maar dat eigenlijk van toepassing is op iedereen die je lief hebt. “Make that call. Send that message. Listen to what they have to say. Give your pet a cuddle. Tell them you love them. Because life is fucking short.”

Noem me sentimenteel maar daar ben ik het zó mee eens. Want niemand herinnert je uiteindelijk omdat je je werk zo goed hebt gedaan, maar wél om de partner, de vader of moeder of de vriend of vriendin die je was. Giet die boodschap vervolgens in een heerlijk melodisch trance-nummer, laat de fantastische Annabel de vocalen verzorgen en je kunt me wegdragen. En vergeet ook vooral die indrukwekkende clip niet te kijken.

Maar dat was niet het enige waar de Engelse dj mee kwam de afgelopen vier weken. Ook bracht hij samen met de Oekraïense top dj Omnia ‘Unity‘ uit. Een samenwerking waarbij alle opbrengsten gaan naar UNICEF in het door de invasie van Rusland geteisterde land.

Een sterk nummer, met het kenmerkende geluid van Omnia, maar toch ook de duidelijke touch van Gareth Emery. Zet het op repeat, de hele dag, want het ís misschien een druppel op een gloeiende plaat maar elke eurocent is er één.


Driftmoon – Nova Imperatrix

BLACK HOLE RECORDINGS

Violen, je hoort ze nog niet vaak genoeg in de trance wat mij betreft. Maar er zijn zeker een paar pareltjes te vinden, waarvan mijn absolute favoriet het begin vorig jaar uitgekomen ‘Can I Count On You‘ van Aurosonic & Costa feat. Cathy Burton & Julia Violin is.

Maar waar trance-dj’s de violen normaal gesproken vooral in de breakdowns inzetten, hoorde ik ze bij ‘Nova Imperatrix’ eigenlijk voor het eerst ter ondersteuning van de rest van het nummer. En dat is verfrissend. Het is wat mij betreft ook uitstekend gelukt en daarmee een mooie nieuwe toevoeging aan het toch al imposante arsenaal aan mogelijkheden voor trance-producers.

De violen sneeuwen allesbehalve onder in dit nummer van de Tsjechische dj. Ze drágen het. Driftmoon is een dj die sowieso al graag put uit klassieke arrangementen. ‘Nova Imperatrix’ is hier een mooi voorbeeld van en ik hoop deze vaak te horen de komende zomer.


Ruddaz – Nyx

ELLIPTICAL SUN RECORDINGS

Genoemd naar de godin van de nacht en de dochter van de chaos is ‘Nyx’ de nieuwe productie van Ruddaz. De dj uit het Engelse Norfolk beweegt zich op het snijvlak van de progressive en de uplifting trance en hij stond al vaker in mijn Spotify-lijst. Maar hij schopte het nog niet eerder tot mijn top 3.

Nu wel dus. Hij heeft een erg fijne sound. Geschikt voor zowel de liefhebber van de wat rustiger trance als voor degene die meer van de uplifters is. Stevig maar subtiel, techy en melodisch tegelijk. Eentje die opvalt in de massa.


Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases in april:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...