zaterdag, september 23, 2023

Trance in juli: De top-3 aan nieuwe releases volgens Erwin Herkelman

-

Home » Music » Trance in juli: De top-3 aan nieuwe releases volgens Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 aan nieuwe releases. Hieronder de selectie van Erwin Herkelman op het gebied van trance in juli. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Alexander Komarov – Who wants to play Tetris?

Perfecto Records

In de jaren ’90 speelde iedereen het: Tetris. Al was het alleen maar omdat je het gratis kreeg bij de aanschaf van de populairste portable spelcomputer ooit: de Game Boy. Ook ik heb me er flink wat uurtjes mee vermaakt.

Ik was dan ook direct weer even 14 jaar oud was toen dit nummer voorbij kwam. Allemaal dankzij dat ene, herkenbare melodietje. Briljant bedacht natuurlijk. De gemiddelde trance-liefhebber heeft dat ding waarschijnlijk zélf nog in de hand gehad of zijn of haar spaarpot ervoor stuk geslagen. En met dit appèl aan die onbezorgde jeugd in een trance-jasje wordt het gegarandeerd een feestje op de dansvloer.

Maar ‘Who Wants to Play Tetris?’ is méér dan een gimmick. De track is óók nog eens knap uitgevoerd. De melodie is subtiel en de liefhebber die niet bekend is met Tetris, herkent er een lekkere uplifter in. Alexander Komarov is dan ook een van de grootste talenten die de scene rijk is. Afkomstig uit Rusland, timmert hij sinds vorig jaar hard aan de weg met releases via grote labels als Armada Music en Interplay Records. Ook zijn meest recente release ‘Wood Fairy‘ via Suanda Music is écht een pareltje. Houd deze artiest dus goed in de gaten!


Air Project & Katari feat. Angel – Broken

Ablazing Records

Voor de nieuwste trance releases houd ik uiteraard de grootste labels als Anjunabeats, Armada en Black Hole Recordings in de gaten. Maar de kleinere, wat minder bekende labels mogen zéker niet vergeten worden. Zoals Ablazing Records, het label van de Nederlander René Bos, dat zijn eerste release beleefde in augustus 2020.

Bos is zelf al veel langer actief als producer en maakt als René Ablaze fantastische vocal trance, waarvan er al aardig wat de revue zijn gepasseerd in mijn Spotify-lijst. ‘The One‘ met Sarah de Warren en ‘Save Ourselves‘ met Cari zijn bijvoorbeeld bijzonder sterke kandidaten voor de ‘Tune Of The Year 2021’.

Al is deze top-3 release géén plaatje van hemzelf. ‘Broken’ is een samenwerking van het Oekraïense duo Air Project en de Deense producers Katari. De zang wordt verzorgd door Angel. ‘Broken’ is een nummer dat ik zelf in eerste instantie als ‘best aardig’ inschaalde, maar dat ik sinds afgelopen week, zodra ik het hoor, minimaal drie keer móet luisteren. Met name de krachtige vocalen zijn een lust voor het oor en bezorgen je gegarandeerd kippenvel.


Tim Mason feat. Diana Miro – Light years

Zerothree Music

Een progressive trance-plaat vormt de afsluiter van mijn top-3 voor juli. Tim Mason is een bekende naam uit de melodic house die dit jaar zijn comeback maakte na een break van bijna drie jaar. Een break die nodig was omdat hij, zoals hij zelf uitlegde, drukker was met het inpassen van zijn muziek in de stijl van bepaalde labels dan dat hij bezig was met de ontwikkeling van zijn eigen sound.

Begin dit jaar vond hij zichzelf echter opnieuw uit en heeft hij inmiddels drie nieuwe releases op zijn naam staan. De eerste twee gingen wat geruisloos aan mij voorbij maar met deze single had hij mij direct te pakken. Hij bundelde voor ‘Light Years’ de krachten met Diana Miro en het resultaat is geweldig. Wat een héérlijke plaat.

De synth is misschien niet de origineelste omdat deze veel gebruikt wordt in de progressive hoek. De manier waarop Tim Mason ermee speelt maakt het echter alsnog bijzonder boeiend om naar te luisteren. En als dan na 2,5 minuut ook nog eens Diana Miro haar stem laat horen, is het plaatje helemáál af.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor deze maand:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd