maandag, december 4, 2023

De top 3 trance releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » De top 3 trance releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 trance releases in juli 2022 van onze Huisspecialist Erwin Herkelman. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek. Met dit keer, in verband met de vakantie van ons Huisgids, maar liefst 40 nummers.

Ashley Wallbridge & John Weber feat. Bodine – Flashing lights

FIND YOUR HARMONY

Sinds enige tijd volg ik de radioshow van Andrew Rayel. En daar is een reden voor. Er is namelijk nog geen week voorbij gegaan of ik pikte wel weer een pareltje op in de 2 uur die deze Moldavische dj gebruikt om zijn favoriete platen een podium te geven. Inmiddels is Find Your Harmony een vast onderdeel van mijn wekelijkse luisterritueel op zoek naar toffe, nieuwe releases.

Maar ook de releases van zijn eigen label met dezelfde naam weten elke keer wel weer een snaar te raken. En deze is daarop geen uitzondering. Ashley Wallbridge is geen onbekende in het genre. Hij is al bijna 15 jaar actief en vooral bekend van zijn grootse trance-producties. John Weber daarentegen is een newbie. Zijn eerste release had hij vorig jaar.

Bodine ten slotte is een zangeres uit Nederland. Ze schopte het in The Voice Kids Holland tot de finale in 2016. Haar prachtige stemgeluid werd opgemerkt door Wallbridge. Hij bracht met haar onder andere ‘5000 Miles‘ uit vorig jaar. En ‘Flashing lights’ is hun nieuwste creatie waar Bodine haar ongelooflijke power opnieuw laat horen. Dat, in combinatie met de fijne synth en een lekkere melodielijn maakt dat het mijn nummer één-tip is voor deze maand.


Will Atkinson – Rush (John O’Callaghan Remix)

BLACK HOLE RECORDINGS

Hij passeerde al eens eerder de revue in deze rubriek, maar dan met een nummer van een héél ander kaliber. Met ‘Last Night In Ibiza‘ maakte hij een heerlijke versie van die ongelooflijke klassieker ‘Knights Of The Jaguar‘.

Maar dat hij van méér markten thuis is bewees hij destijds al op hetzelfde album met ‘Rush‘. En het is Mr. Subculture John O’Callaghan die deze banger nu in de remix gooit. En waar ik had verwacht dat hij er een rustiger, meer melodieuze track van zou maken, knalt deze er eigenlijk gewoon nét zo hard in. En dat is helemaal niet erg. Een heerlijke plaat om de dansvloer flink te laten zweten.


Atropate – Light Of Hope

REDUX RECORDINGS

We sluiten af met een fijne uplifter. Uitgebracht op het sublabel Redux 138 van Redux Recordings. Ooit opgezet door de geboren Nederlander Rene Bos, alias Rene Ablaze, die tegenwoordig vooral actief is met zijn eigen platenlabel Ablazing Rec.

Redux Recordings was het echter die Atropate dit jaar oppikte. En wat mij betreft is dat een ontdekking waar we nog veel van kunnen verwachten. Want zowel ‘White Magic‘, zijn allereerste productie, als ‘Light Of Hope’, de nieuwste, zijn héérlijke rammers die het ook op de grotere dansvloeren ongetwijfeld hartstikke goed gaan doen.

‘Light Of Hope’ heeft daarbij echter mijn voorkeur, vooral vanwege de fijne synths die de producer gebruikt in de track. Een waardige afsluiter van deze top 3.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Erwin heeft zijn eigen trance-playlist voor TIOH gemaakt:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...