De top 3 trance releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » De top 3 trance releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 trance releases in november 2022 van onze Huisspecialist Erwin Herkelman. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Armin van Buuren feat. Husky – Shot At Love

ARMADA MUSIC

Het was bijzonder indrukwekkend in juni dit jaar in de Ziggo Dome. In zijn This Is Me-show was Armin van Buuren persoonlijker dan ooit. Het thema was ‘Feel Again’ en tijdens de show nam de dj ons dan ook mee op zijn innerlijke tocht ’to feel again’.

Een ander onderdeel van die zoektocht is een driedelig album met tracks. Tracks, die hij grotendeels zelf schreef. Het eerste deel van de trilogie kwam direct na de This Is Me-shows uit. Het tweede deel volgde kort geleden, op 4 november 2022.

Dé track van dat album is wat mij betreft ‘Shot At Love’. Trance zoals ik trance graag hoor. Tussen progressive en trance in, met de prachtige vocalen van de Zweedse zangeres Husky en een heerlijke melodielijn. Mijn absolute nummer één deze maand.


Dash Berlin feat. Bo Bruce – All I Want

NORTH SEA MUSIC

Een andere track waar ik deze maand héél blij van werd is ‘All I Want’ van Dash Berlin feat. Bo Bruce. Het is al even geleden dat Jeffrey Sutorius en Dash Berlin na een gerechtelijk vonnis definitief afscheid namen van elkaar. Het betekende het einde van een tijdperk. Samen zetten zij namelijk een paar echte trance-klassiekers op de wereld.

Voordeel is echter wel dat er nu door beide kanten tracks worden uitgebracht. De ex-frontman onder zijn eigen naam en zijn twee voormalige collega’s als Dash Berlin. En vorige week vrijdag kwamen zij allebei met een nieuwe plaat. Jeffrey Sutorius met een heel remix-album en Dash Berlin bracht een rework uit in samenwerking met Bo Bruce. Een gevestigde zangeres in het genre.

En hoewel ik van Sutorius’ album veel liedjes kan waarderen, sprong de nieuwe plaat van Dash Berlin er toch echt bovenuit. Vooral dankzij de fantastische vocalen van Bo Bruce. In combinatie met de synths kreeg ik direct weer die ouderwetse Dash Berlin-vibe. Een geweldige track!


Nomad – Distorted Harmony

NOCTURNAL KNIGHTS MUSIC

Het blijft een bijzondere: elektrische gitaren in de trance. En toch val ik er altijd weer als een blok voor. Combineer dit met een snoeiharde kick en de kans is groot dat je bij mij in deze rubriek belandt.

De Australische Nomad bracht eind oktober ‘Distorted Harmony’ uit. En het is lang geleden dat wij nieuw werk van hem konden beluisteren. De dj is er namelijk een flinke poos uit geweest. In 2014 kwam zijn laatste single uit. Nu, na 8 jaar, heeft hij de pen weer opgepakt. In september kwam hij met ‘Cloak‘ en nu dus met deze plaat.

Nocturnal Knights Music, het label waarop het uitkwam, noemt het een dancefloor-destroyer. En daar is geen woord aan gelogen!


Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Erwin heeft zijn eigen trance-playlist voor TIOH gemaakt:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: Tellurian (NL)

Iedere dj heeft er minstens eentje: een unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In...

De top 3 hardcore releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....