Herkenning en ontdekking: Dit was de Trance Special van Dutch Dance Talks op JQBX

-

Home » Music » Herkenning en ontdekking: Dit was de Trance Special van Dutch Dance Talks op JQBX

Voor de een was het een feest van herkenning, voor de ander een grote ontdekkingstocht. Tijdens de Trance Special van Dutch Dance Talks op JQBX vlogen de klassiekers je donderdag om de oren. Nagenieten of terugluisteren kan nog via onze playlist.

Met als eerste plaat ‘Exploration Of Space’ was de start in ieder geval lekker energiek. Maar in de twee uur die daarop volgden de emoties er elkaar in snel tempo op. Niet in de laatste plaats via de levendige JQBX-chat die de tracks vergezelden.

We blikten terug op warme zomers met ‘Cafe Del Mar’ en ‘9 PM (Till I Come)’, gooiden de handjes in de lucht met ‘Superstring’ en ‘Silence’, gingen keihard op ‘Trance & Acid’ en stonden even stil bij ‘RAMelia’ en ‘The Sound Of Letting Go’.

En ja… de tijd was te krap en de keuze te groot om álles te kunnen omvatten. Maar het resultaat mag er zijn: 32 trance-classics in een prachtige Spotify-lijst.

Clubhouse vs JQBX

De Trance Special was de eerste aflevering van Dutch Dance Talks op JQBX, na 11 voorgaande afleveringen op de audio-app Clubhouse. JQBX is een van de meest levendige en sociale apps voor Spotify. Iedereen met een Premium-abonnement kan er samen met onbekenden of vrienden naar muziek luisteren of zelf voor dj spelen. 

Net als Clubhouse werkt JQBX op basis van ‘rooms’. Muziek en interactie komen er echter beter tot hun recht. Clubhouse, dat ook voor Android beschikbaar komt, blijft het platform waar de niet-muzikale onderwerpen van Dutch Dance Talks centraal staan. Zoals de uitkomsten van ons onderzoek naar de kansen voor festivals in juli, die donderdag 27 mei aan de orde komen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...