dinsdag, oktober 3, 2023

SCOUTCAST: debuutalbum Midnight Voyage van Tunnelvisions

-

Home » Smèrrig Zomerweekender » SCOUTCAST: debuutalbum Midnight Voyage van Tunnelvisions

In de rubriek ScoutCast zet This Is Our House de spots op een zuidelijke act die we gescout hebben vanwege een bijzonder muzikaal wapenfeit. Om te beginnen: Tunnelvisions. In november vorig jaar brachten Tilburger Raynor de Groot en Bosschenaar Emiel van den Dungen onder die naam hun eerste release ‘Raga’ uit; het Mexicaanse label Akumandra voelde wel wat voor de wereldse sound die het duo met hun debuutplaat liet horen. Nog geen jaar later blijkt dat veel andere spelers in de internationale top ook gegrepen worden door het Tunnelvisions-virus: met meerdere singles op Atomnation (het Amsterdam-based label van Applescal) en support van een aantal grote namen lijkt de weg naar succes in beton gegoten. Met de release van hun debuut-album ‘Midnight Voyage’ is het daarom hoog tijd voor een nadere kennismaking.

 

[UPDATE: BELUISTER HET ALBUM VIA SPOTIFY, ZIE ONDER]

In de zomer van 2016 leerden Raynor en Emiel (links en rechts hierboven op de foto) elkaar kennen. Laatstgenoemde had na zijn opleiding Sound Education in Utrecht een jaar in Berlijn gewoond om muziek te maken. Raynor had op dat moment in zijn thuisstad net de baan van creative director bij boekingsbureau King’s Castle aangenomen. Solo bouwde hij aan een aardige artiestencarrière als Ray Fields (set + interview).

Nadat Raynor onder de indruk was over een track die Emiel op Soundcloud had staan, lonkte een mooi nieuw avontuur. De twee zochten elkaar op, maakten samen een track en voilà: Tunnelvisions zag het licht.

En toen ging het opeens snel. Na Raga wilde het grote Deep House Amsterdam de primeur voor Tunnelvisions’ tweede release en werden de twee opgemerkt door Atomnation, waar ze inmiddels 4 singles hebben uitgebracht.

Luisteren naar Tunnelvisions voelt als een wereldreis vol verrassingen

De laatste hiervan, ‘Alhambra’, werd onlangs nog gedraaid door wereldster Solomun; dit nadat ‘Guava’ afgelopen zomer al op het immense Burning Man festival in de VS te horen was (video boven). Ook werd Tunnelvisions uitgenodigd bij onder meer Melt Festival in Duitsland en in de vooraanstaande clubs Sisyphos (Berlijn) en Radion in Amsterdam.

Midnight Voyage

Het lijkt Raynor en Emiel dus allemaal voor de wind te gaan: iets wat grotendeels bepaald wordt door de sound die de twee Brabanders brengen.

Onder hun inspiratiebronnen bevinden zich Burning Man, Fela Kuti (pionier van afrobeat) en het desert rock-genre, wat het niet verwonderlijk maakt dat luisteren naar Tunnelvisions als een wereldreis voelt en elke keer weer voor verrassingen zorgt.


Volg TIOH op Facebook:


De 9 tracks op ‘Midnight Voyage’, met exotische namen als Bayuda, Nyiri en Sanaga, beloven dus wat. Ter ere van de release op 3 november was er de avond ervoor een albumrelease-show in OT301 in Amsterdam.

Daar gaven Raynor en Emiel een all-night dj-set weg vol ‘vette downtempo grooves, Oosterse en Afrikaanse sounds. En uiteraard een hoop tracks van hun nieuwe plaat’.

The story continues…


Tunnelvisions – Midnight Voyage

‘Midnight Voyage’ is uit via Atomnation. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...