woensdag, februari 28, 2024

013 Tilburg heeft nieuwe danceprogrammeur: Bas Veekens

-

Home » Nieuws » 013 Tilburg heeft nieuwe danceprogrammeur: Bas Veekens

Poppodium 013 in Tilburg heeft een nieuwe programmeur aan het team toegevoegd: Bas Veekens. Hij gaat zich vooral bezig houden met elektronica en dance-gerelateerde concepten.
Veekens werkte voorheen voor onder andere Doornroosje in Nijmegen, Tivoli in Utrecht en Luxor Live in Arnhem.  Hij is blij met zijn benoeming, zegt hij op de website van 013. “Dit voelt als iets waar ik jaren naartoe heb gewerkt.”

De programmeur, zelf ook actief als dj, heeft al genoeg ervaring opgedaan, onder andere met het succesvolle Give It Dub in Doornroosje, maar hij werkte ook voor De Affaire/Valkhof Festival en Free Your Mind.

Bas-Veekens_750x325_acf_cropped

Nieuwe, frisse geluiden
Veekens heeft bij 013 een helder doel voor ogen. “Ik zie het als mijn taak om een reeks concepten neer te zetten die aansluiten bij datgene wat er leeft in de stad én regio. Daarnaast wil ik mensen kennis laten maken met nieuwe, frisse geluiden. Die balans tussen het boeken van gerenommeerde namen en nieuwe ontdekkingen is voor mij de sleutel tot een gezonde programmering.”

Er gebeurt de laatste jaren aardig wat op het gebied van dance en elektronica in Tilburg. “Het is een stad die zeker de laatste jaren een enorme sprong heeft gemaakt op het gebied van elektronische muziek. Techno en house zijn goed vertegenwoordigd door enkele sterke organisaties en ook het aantal festivals is fors gestegen.”

Qua grote locaties die echt geschikt zijn voor een nachtprogramma zit de stad relatief krap, aldus Veekens. “Dit heeft als gevolg dat het boeken van internationale top dj’s nog niet op regelmatige basis gebeurd. Gelukkig krijgen we er met het vernieuwde 013 een evenementenlocatie bij die hierop in kan spelen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...