zondag, maart 7, 2021
Home Nieuws 013 Tilburg heeft nieuwe danceprogrammeur: Bas Veekens

013 Tilburg heeft nieuwe danceprogrammeur: Bas Veekens

-

Poppodium 013 in Tilburg heeft een nieuwe programmeur aan het team toegevoegd: Bas Veekens. Hij gaat zich vooral bezig houden met elektronica en dance-gerelateerde concepten.
Veekens werkte voorheen voor onder andere Doornroosje in Nijmegen, Tivoli in Utrecht en Luxor Live in Arnhem.  Hij is blij met zijn benoeming, zegt hij op de website van 013. “Dit voelt als iets waar ik jaren naartoe heb gewerkt.”

De programmeur, zelf ook actief als dj, heeft al genoeg ervaring opgedaan, onder andere met het succesvolle Give It Dub in Doornroosje, maar hij werkte ook voor De Affaire/Valkhof Festival en Free Your Mind.

Bas-Veekens_750x325_acf_cropped

- Advertisement -

Nieuwe, frisse geluiden
Veekens heeft bij 013 een helder doel voor ogen. “Ik zie het als mijn taak om een reeks concepten neer te zetten die aansluiten bij datgene wat er leeft in de stad én regio. Daarnaast wil ik mensen kennis laten maken met nieuwe, frisse geluiden. Die balans tussen het boeken van gerenommeerde namen en nieuwe ontdekkingen is voor mij de sleutel tot een gezonde programmering.”

Er gebeurt de laatste jaren aardig wat op het gebied van dance en elektronica in Tilburg. “Het is een stad die zeker de laatste jaren een enorme sprong heeft gemaakt op het gebied van elektronische muziek. Techno en house zijn goed vertegenwoordigd door enkele sterke organisaties en ook het aantal festivals is fors gestegen.”

Qua grote locaties die echt geschikt zijn voor een nachtprogramma zit de stad relatief krap, aldus Veekens. “Dit heeft als gevolg dat het boeken van internationale top dj’s nog niet op regelmatige basis gebeurd. Gelukkig krijgen we er met het vernieuwde 013 een evenementenlocatie bij die hierop in kan spelen.”

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nationaal Evenementenplan gepresenteerd: ‘Per 1 juli volle capaciteit en geen afstand’

Vanaf juli moeten evenementen in hun volle capaciteit en zonder 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden. Dat is het...

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...