vrijdag, juni 18, 2021
HomeNieuws013 Tilburg heropent met 2ManyDJ's, Boddika en Route 94

013 Tilburg heropent met 2ManyDJ’s, Boddika en Route 94

-

Op vrijdag 13 november, exact 17 jaar na de opening van zijn oorspronkelijke pand, gaat 013 in Tilburg na een grondige verbouwing weer open. Dat gebeurt met het feest 013 RE:OPENS!, waar opgetreden wordt door onder andere 2ManyDJ's, Boddika, Jungle By Night en Route 94.
013 Reopens

Het Vlaamse, aan Soulwax-gelieerde duo 2ManyDJ’s heeft al vele festivalweides laten ontploffen. Afgelopen zomer sloot het nog het jubilerende XO Festival af.

De Brit Route 94 had wereldwijd een hit met de soulvolle housetrack ‘My Love’. Boddika daarentegen staat voor rauwe, analoge house en techno, al jaren gewaardeerd op festivals als Dekmantel, Awakenings en Lowlands.

Jungle By Night

- Advertisement -

Nauwelijks elektronisch maar niet minder dansbaar: het Nederlandse afrofunk-collectief Jungle By Night.

En dan zijn er ook nog optredens van onder meer Dollkraut (psychedelische disco), Young Marco (tropical house, disco, funk) en Flamboyant.

De prijs – hoe kan het ook anders: 13 euro.

013 Tilburg

Grote zaal

Met 013 RE:OPENS! zal de gigantische nieuwe dansvloer van 013 zich voor het eerst publiekelijk openbaren – en in gebruik laten nemen. Waar vroeger 2000 bezoekers dansten, is er straks plaats voor 3000 man. Met meer bewegingsruimte op de koop toe.

In totaal 5 maanden duurde de verbouwing van het 17 jaar oude ge­bouw. Gemiddeld 50 bouwvakkers werkten er dag in, dag uit aan de oplevering.

013 Tilburg
013 Tilburg, de grote zaal tijdens de verbouwing

Jupiler Zaal

De kleine zaal en het nog kleinere zaaltje van de voormalige Bat Ca­ve (bovenin) zijn aaneen ge­smeed en doorgetrokken tot het punt waar het café en de rook­ruimte zaten. Ook in deze Jupiler zaal is er straks meer plaats: van 300 naar 700 bezoekers.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...