zaterdag, december 2, 2023

Eén jaar Our House: dit waren de hoogtepunten

-

Home » Uncategorized » Eén jaar Our House: dit waren de hoogtepunten

We kunnen het zelf nog niet helemaal rijmen, maar op 1 juli is het (precies) echt één jaar geleden dat ons zuidelijke party-platform in de lucht kwam. In bètaversie nog wel, in eerste instantie. Maar oeh boy, wat is er veel gebeurd sindsdien. Terwijl wij ons opmaken voor het uitblazen van ons eerste kaarsje en al ruimschoots plannen aan het maken zijn voor de toekomst, kijken we toch ook snel even terug naar het voorbije jaar. Over clickbait, internationale scoops, een eigen feest en heel veel mooie reacties.

Meestgelezen

Nee, het is echt niet allemaal clickbait wat we schrijven. Thank god. We zijn er ook gewoon nog voor de left field/obscure feestjes, die normaal onder de radar blijven. Of die opkomende artiest, die nog niet zoveel bereik heeft maar wel ook een keer aandacht verdient.

Maar sjeezus, wat hebben we in ons jonge bestaan toch ook een hoop klik-toppers live gezet op dit kanaal. Daarom nog even de top-5 van meest gelezen features uit het eerste jaar Our House:

Intents Festival 2016

 1. 1. Intents Festival
  Heel vers nog maar, dat krijg je naarmate de sneeuwbal harder gaat rollen. Maar Intents, eerder dit jaar nog onofficieel verkozen tot beste festival, is natuurlijk wel buitencategorie. Voorafgaand aan de editie van 2016 zoomden we in op de thematische aanpak door de organisatie, waar ze enorm in uitblinken daar in Oisterwijk. Meer dan 150.000 mensen kregen ons item te zien op Facebook, vele duizenden lazen het verhaal op thisisourhouse.nl.
 2. 2. WiSH Outdoor
  Over vers en buitencategorie gesproken: in Beek en Donk, nog landelijker gelegen dan Intents, kunnen ze ook droomwerelden laten verrijzen. Voor de 10e keer al dit jaar, reden om terug te blikken naar hoe het ooit begon (houtje-touwtje toegangspoorten) met WiSH Outdoor, en hoe ze zo groot konden groeien – tot in Mexico en Italië aan toe.
 3. 3. Afteren in Brabant anno 2015: slapen voor mietjes?
  In Eindhoven lijkt er ein-de-lijk een doorbraak in de verruiming van de openingstijden op komst, maar god: wat is het relatief droevig gesteld voor feestbeesten die onder de rivieren flink door willen halen. Toch zijn er wat daglicht-puntjes, en onze nachtbraker der nachtbrakers Jesper de Vaan ging daar naar op zoek in een veelgelezen reportage.
 4. 4. Partydrugs: steeds uitdagender voor gebruiker én bestrijder
  Pittige tijden voor de drugspreventie. Terwijl organisaties onder invloed zijn van bezuinigingen, wordt de middelenmarkt alleen maar complexer. Ook – nee: juíst – beneden de rivieren. Onze hoofdredacteur ging in gesprek met Charles Dorpmans van Novadic-Kentron, dé drugswatcher in het zuiden.
 5. 5. B-Front op X-Qlusive
  Hard gaat hard, hier in huis. De wet is bekend: hoe meer bpm en bas, hoe meer toewijding. Dus wanneer B-Front, een Veldhovens hardstyle-kanon, de HMH mag vullen tijdens X-Qlusive van Q-dance en vertelt over deze eer en zijn passie, dan wordt daar flink van gesmuld via onze servers.

DRUGS_750x325_acf_cropped1

Our House-party

We waren al een dik half jaar in de lucht – de bètaversie inmiddels verlaten. Maar beseften: we hebben dat nog niet eens gevierd, of onszelf echt wereldkundig gemaakt. Daar moest verandering in komen.

Samen met en in de Effenaar, een van onze partners van het eerste uur, leidde dat tot het feest Effenaar b2b Our House. Een avond waarop we niet zomaar onszelf even centraal stelden, maar vooral ook de bloeiende Brabantse scene. Talent en gevestigde namen vanuit alle steden van de provincie werden ‘back to back’ aan elkaar gekoppeld (o.a. Cinnaman vs Lucky Done Gone, Bjorn Wolf b2b Carma Collectiv).

We kregen er zowaar flinke media-aandacht door; huisbazen Mark en Bart mochten o.a. op Omroep Brabant (tv en radio) vertellen over ons platform en het lanceringsfeestje.

>> Zie ook: Bloeiende Brabantse dancescene is platform rijker <<

Mark_van_Bergen_vertelde_in_Onder_Ons_over_Our_House_

Scoops

Het is zachtjes uitgedrukt dat we zelf ‘nog wel ’s op een feestje komen’ (verdere details gecensureerd). Een bijkomend voordeel is dat je daar nog wel ’s wat opvangt. Niet zelden leidde het in ons eerste levensjaar tot een primeurtje, zoals deze week nog de sluiting van Club Arcade in Eindhoven.

Een greep uit onze overige scoops so far:

 • De nieuwe ‘nummer 1’ in de DJ Mag Top 100
  Echt, het was wereldwijd het eerst te lezen op een – toen nog – kleine Brabantse dancewebsite: Dimitri Vegas en Like Mike (a.k.a. Buy Likes) op 1 in de DJ Mag Top 100. Meer nog dan een primeur brachten we het als aanklacht tegen de ‘doping van de dance’.
 • Extrema’s Mandala Festival
  Extrema uit Eindhoven blijft vernieuwen, ook na zo’n 25 jaar aan partyhistorie. Uit de koker van baas Marcel Mingers’ dochter kwam een nieuw creatief weekend voor alle leeftijden: Mandala. Een mooi, verfrissend concept dat inmiddels een succesvol debuut heeft gemaakt.
 • Zino door als Zino Live
  Met name door de legendarische afterclub bleef Zino ook ná de dramatische brand een sterk merk. Maar toen – eerst bij ons – bekend werd dat de club ‘heropende’ als Zino Live, op de oude vertrouwde plek aan de Heuvelring in Tilburg, ging dat heel Nederland en Vlaanderen door.

Het allermooiste van afgelopen jaar waren toch wel de vele, hartverwarmende reacties. Verwacht het komende jaar nog veel meer exclusieve verhalen en nieuwtjes van ons, dit was nog maar onze warm-up set!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Anne Slump

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Dance-museum Our House is een kippenvel-kwekende speeltuin rond elektronische muziek-cultuur

Met Our House heeft Nederland een uniek dance-museum van internationale allure gekregen. Mark van Bergen en Erwin Herkelman togen...