maandag, december 4, 2023

Once Upon A Light: impressie van TWOFIFTYK’s stadionshow op GLOW

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Once Upon A Light: impressie van TWOFIFTYK’s stadionshow op GLOW

Eindhoven beleeft na DDW het volgende hoogtepunt van zijn rijke culturele herfst: GLOW. Van 11 tot en met 18 november doet de Lichtstad zijn naam eer aan met de 12e editie van dit lichtkunstfestival. Extra bijzonder dit jaar is de rol van TWOFIFTYK, uit Eindhoven zelf. De internationale designstudio, vooral bekend van zijn show-ontwerpen voor de dance-industrie, neemt gedurende een dikke week bezit van het Philips Stadion. Tijdens GLOW verzorgt TWOFIFTYK er iedere avond de spectaculaire show ‘Once Upon A Light’, in samenwerking met een aantal andere partijen uit de regio. This Is Our House was bij de perspresentatie.

 

Licht, dans én elektronische muziek spelen een hoofdrol in ‘Once Upon A Light’. Dat wordt iedere avond van GLOW twee keer uitgevoerd.

Zittend op de hoofdtribune word je in een klein halfuur meegenomen op een soort tijdreis van de gloeilamp. Icoon van Eindhoven, uiteraard. Op onder meer de fijne technoklanken van ‘Solitary Daze’ (Maceo Plex & Gabriel Ananda) zie je de mogelijkheden van het licht bijna letterlijk exploderen.

Na het donkere, intieme begin staat het Philips Stadion uiteindelijk in lichterlaaie, als ook nog een EDM-knaller door de speakers blaast.

Thuiswedstrijd

De presentie van TWOFIFTYK op GLOW is niet nieuw. Na een klein sideproject in 2015 was het bedrijf vorig jaar al op de hoofdroute te vinden met de installatie ‘Flux Apparition‘.

Nu verruilt TWOFIFTYK de mainstages van festivals als The Flying Dutch en Armin Only wederom voor een thuiswedstrijd. ‘Once Upon A Light’ is zijn grootste project so far op het lichtkunstfestival.


Volg This Is Our House op Facebook:


“Elk jaar weer proberen we ons werk voor GLOW te overtreffen”, aldus show-assistent Fabian Marteau. ‘Once Upon A Light’ noemt hij ‘een magische combinatie van prachtige muziek, urban dansers in 3D-projecties en lichteffecten’. Die komen samen op een enorm podium van 60 meter, de volle breedte.

Een magische combinatie van muziek, dansers in 3D-projecties en lichteffecten

TWOFIFTYK

>> Zie ook: Van XO tot Armin: de 8 mooiste dancepodia van 250K <<

TWOFIFTYK GLOW
©️foto’s hierboven: Martin Hols

 

In de GLOW-show komt meteen ook een aantal expertises uit de regio bij elkaar. TWOFIFTYK werkt in het project samen met innovatieve Eindhovense bedrijven als 4AV, Dynamo Jeugdwerk, Eyesupply, LastBlast, The Art of Light en Vention Technologies.

Flying-Dutch 250K
Impressie van het ‘dagelijks werk’ van TWOFIFTYK: showdesign en podiumontwerp voor dance-events, zoals hier The Flying Dutch in thuisstad Eindhoven.

GLOW

De 12e editie van lichtkunstfestival GLOW staat in het teken van ‘The Source‘. Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 30 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. De GLOW route is gratis toegankelijk. Voor GLOW Specials als ‘Once Upon A Light‘ zijn tickets verkrijgbaar (online 5 euro, aan de kassa 7,50).

Once Upon A Light

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...