donderdag, december 7, 2023

Showgigant 250K verruilt mainstages voor thuismatch op GLOW

-

Home » Uncategorized » Showgigant 250K verruilt mainstages voor thuismatch op GLOW

Muziek- en festivalliefhebbers die deze dagen op GLOW rondlopen (met bijna een miljoen bezoekers is die kans best reëel) zal het misschien al zijn opgevallen: de installatie van 250K op het Mercado-werkplein.  

 

Een van ‘s werelds grootste show- en podia-ontwerpers voor de dance-industrie, gevestigd in de stad met een van de grooste lichtkunstfestivals van deze planet. De combinatie is te lichtend om te laten liggen, maar kwam er pas vorig jaar van, met een klein sideproject.

Nu gaat 250K op herhaling op de hoofdroute van GLOW in Eindhoven. Voor even verruilt het de mainstages van festivals als Tomorrowland, The Flying Dutch, Armin Only en Ultra voor een thuiswedstrijd.

Grootste publiek 250K ooit

Waarmee 250K saillant genoeg wel in één klap zijn grootste publiek ooit bereikt. Want de bezoekersaantallen van het lichtkunstfestival stevenen inmiddels af op een miljoen.

>> Zie ook: Van XO tot Armin – De 8 mooiste podia van 250K uit Eindhoven <<

The Flying Dutch Eindhoven 2015-Kim Balster-KB Fotografie-2515Eén van de vaste ‘reguliere’  klanten van 250K en Eyesupply: The Flying Dutch, hier voor de eigen deur op Strijp in Eindhoven

Samen met talenten van jongerencentrum Dynamo, ontwerpers van Eyesupply (zusterbedrijf van 250K en vooral gericht op visuals) en The Art Of Light, is Flux Apparition ontwikkeld. Alle partijen zijn opgericht en gevestigd in Eindhoven.

Het Mercado-werkplein is voor deze presentie helemaal zwart gemaakt. In het midden verschijnen, in een zwarte doos, steeds 3 dansers. Hun kunsten worden doorgetrokken door een videoprojectie op glazen panelen voor hen, waarbij je nauwelijks nog kunt zien wat echt is en wat niet.

250K Glow

Voor Walenciak, mede-eigenaar van 250K en ontwerper van Flux Apparition, is GLOW een verfrissende zijstap vanuit de booming dance-business.
“Wat wij meebrengen uit onze industrie is een synergie van verschillende disciplines. Die voegen we nu samen tot een abstract verhaal. Het wijkt af van ons normale werk omdat er nu eens geen dj centraal staat.”

Wordt het nu niet eens tijd voor een groot GLOW-event waarop feest en next level lichtkunst samensmelten? Walenciak ziet het desgevraagd wel zitten.

 

Lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven duurt nog tot en met 20 november. Zie de website van GLOW voor meer info.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...