vrijdag, december 8, 2023

5 feesttips voor de Dutch Design Week in Eindhoven

-

Home » Genres » House » 5 feesttips voor de Dutch Design Week in Eindhoven

Toeristen zijn er weinig in Eindhoven, maar toch wordt de stad één week per jaar overspoeld door mensen in vreemde pakjes die van heinde en verre komen. Carnaval? Nee hoor. De Dutch Design Week. Expo hier, tentoonstelling daar, maar ook veel feestjes. Van 17 tot en met 25 oktober staat Eindhoven in het teken van design, maar ook voor wie daar helemaal niks mee heeft, valt er genoeg te beleven. Our House tipt vijf party's, maar adviseert ook vooral de ogen (en de oren) goed open te houden voor (spontane) feestjes bij bijvoorbeeld Sectie C of het Stroomhuisje.

Analogue Species

Analogue Species, Gaslab 16 oktober

Officieel begint de DDW pas zaterdag, maar omdat er niets mis is met een goede preparty, is onze eerste tip een feestje op de vrijdagavond. Een experimentele avond in het Gaslab met alleen maar live acts. Een analoog avontuur vol techno en acid. Op het affiche staat ondermeer Toysfornoise, van het Tilburgse WirWar, een van de oudste Nederlandse soundsystems in de teknoscene, en de Eindhovense artiest Ruistuin. Soundsystem van dienst is Zinloos Geluid en voor de entreeprijs hoef je het niet te laten (gratis voor 23.00 daarna 3,03).

T

The Official Party, Arcade 17 oktober

La Bolleur dankt haar naam aan het oude bordeel in de Kruisstraat, waar ze tot de sloop regelmatig feesten gaven tussen de hartvormige bubbelbaden en orgiebed (voor 30 man) in. Jongens uit de randstad die voor hun opleiding aan de Design Academy in Eindhoven belandden en hier niet de feestjes vonden die ze wilden waarna ze die zelf maar organiseerden. Na het bordeel zaten ze nog een tijdje in het oude boerderijtje op de Smalle Haven maar inmiddels heeft La Bolleur de lichtstad al een tijdje ingeruild voor Amsterdam. Maar wat is het ideale moment voor oud Design Academy studenten om weer terug te keren ? Juist. Dus nodigt La Bolleur iedereen aankomende zaterdag in Arcade uit om het begin van de DDW en haar eigen tienjarig bestaan te vieren.

What The IF?!

What the IF…?!, De Oude Rechtbank 17 oktober

Hoewel we bij Our House net zoveel van kleine, intieme feestjes houden, kunnen we er niet omheen. Biki90 grijpt al jaren iedere gelegenheid (carnaval, Koningsdag, titel van PSV) voor een feestje met beide handen aan. Voor de DDW hebben ze hun handen ineengeslagen met een hele rits andere organisaties. Samen met Nachtdieren, de Ladyboyz, Phonic Grooves en Dansvloer organiseren ze het officiële openingsfeest van de DDW in de Oude Rechtbank en het Tuchthuis. Op het affiche o.a. Robob en Puinhoop Kollektiv. Vijf zalen, een feest!

Groener Gras

 

Joris van Agtmaal, all night long, De Burger 18 oktober

Net als Labolleur was ook Joris niet blij met het aanbod in het plaatselijke nachtleven en zo besloot hij volgens goed Eindhovens gebruik het dan maar zelf te doen. Vanaf 2003 organiseert hij onder de naam Groener Gras feesten in het Eindhovense. De eerste jaren in kraakpanden, de laatste jaren wordt ook wel eens een officiële locatie aangedaan (zoals afgelopen hemelvaart in de Machinekamer). Aankomende zondag draait hij vanaf 22.00 tot sluit in De Burger. Verwacht veel verschillende soorten muziek maar allemaal even dansbaar.

CUT_

Cut_, Nul Zes 21 oktober

Dit Amsterdamse duo brak door met de cover van het nummer Papaoutai van Stromae die niet alleen bij het grote publiek aansloeg (1,5 miljoen keer bekeken op Youtube), maar ook op goedkeuring van Stromae zelf kon rekenen. Cut_ bestaat uit zangeres Bella Doron en beatmaker Sebastiaan Dutihl die elkaar kennen van het conservatorium. Klinkt als Massive Attack en Mount Kimbie in de blender met een snufje synthesizer. Afgelopen zomer nog op Lowlands, woensdag in poppodium Nul Zes. Verwacht geen standaardset maar een energieke liveshow waar ter plekke nieuwe composities ontstaan.

DDW-Closing-Party_750x325_acf_cropped

DDW Closing Party, Effenaar 24 oktober

Bijna de gehele DDW week progammeert de Effenaar vooral elders, maar het beste bewaart het poppodium voor het laatst en vooral helemaal voor zichzelf. De Eindhovense belofte ZES staat op het affiche maar ook Kutmah en het Shades project van de Belgische drum and bass producer Alix Perez en Eprom. Verwacht een diepe, duistere set waar de basslijnen je om de oren vliegen. In de kleine zaal gaat het er vrolijker aan toe. Zo staat naast Funkineven ook de organisatie Broke geprogrammeerd, bekend van hun feestjes in het Stroomhuisje. Nu helaas dus niet in de dampende kelder maar in de Effenaar, al zullen we met zo´n line-up daar maar verder niet over klagen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...