woensdag, mei 19, 2021
HomeNieuws538 Oranjedag afgelast, gemeente Breda geeft geen vergunning

538 Oranjedag afgelast, gemeente Breda geeft geen vergunning

-

538 Oranjedag in Breda gaat niet door. De gemeente heeft de vergunning voor het evenement ingetrokken, als reactie op de groeiende onrust rond het evenement.

Radio 538 meldde de afgelasting van 538 Oranjedag maandagmiddag in een persbericht op zijn website. Door de oplopende maatschappelijke onrust kan het evenement niet meer veilig en verantwoord plaatsvinden, zo liet burgemeester Paul Depla van Breda weten.

“De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlabs aan zal trekken, met alle veiligheidsrisico’s van dien”, aldus Depla op BNDestem.nl. “Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen.”

- Advertisement -

Radio 538 werkt aan een alternatief voor het feest, samen met de artiesten en 538-dj’s. Het is nog onduidelijk wat dit gaat worden, maar alle 10.000 bezoekers krijgen het volledige bedrag van hun ticket terug. Eerder kocht een bezoeker van het evenement een kaartje voor €15.000,- tijdens de veiling.

Petitie

Vorige week ontstond grote weerstand tegen 538 Oranjedag in Breda. Eerst roerde de lokale horeca zich vanwege gederfde inkomsten. Daarna startte een arts van het Amphia Ziekenhuis in Breda een petitie, omdat hij het momentum van het massafeest medisch onverantwoord vindt. Die petitie kreeg enorm veel bijval, en werd al door meer dan 350.000 mensen ondertekend.

Ook het Startschotgala op het terrein waar de Zwarte Cross plaatsvindt gaat niet door. Dit evenement was gepland op 1 mei 2021. Ook hier waren 10.000 bezoekers welkom.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt, net zoals zijn nieuwe website stream.training.

Gerelateerd

MY FIRST GIG: Marcello (NL)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...