vrijdag, mei 7, 2021
HomeNieuwsFestival tickets kopen anno 2021: Tot 15.000,- voor 538 Oranjedag (en de...

Festival tickets kopen anno 2021: Tot 15.000,- voor 538 Oranjedag (en de Voedselbank)

-

De Covid-pandemie duurt nu inmiddels al langer dan een jaar. Het grote festivalpubliek heeft al lang en breed last van ontwenningsverschijnselen. Voor 10.000 gelukkigen is binnenkort het moment van hun eerste echte festival sinds de lockdown aangebroken. In het kader van Fieldlab Evenementen vindt op 24 april, na al een aantal kleinere test-events, 538 Oranjedag plaats. Echter moet je bijna Dagobert Duck heten om tickets te kunnen kopen.

Fieldlab Evenementen is een organisatie vanuit de Nederlandse eventsector en de overheid die het onderzoek naar het veilig heropenen van de evenementen branche leidt. Zij onderzoeken of er aan de hand van bepaalde maatregelen straks weer veilig gefeest kan worden. Lees hier onze eerdere stukken over het Back To Live Dance Event en het Back To Live Dance Festival, beide opgezet in het kader van Fieldlab.

Back To Live Dancefestival
Back To Live Festival. Foto: Studio Gambar

Nu vindt op 24 april het grootste test-event tot nu toe plaats, 538 Oranjedag. voor dit test event kwamen er 10.000 tickets beschikbaar waarop mensen via een loting kans konden maken.

Ook de voedselbank pikt een graantje mee

- Advertisement -

De honger onder het publiek is enorm. Op 14 april (de inschrijfdatum) kwamen meer dan één miljoen inschrijvingen binnen. Iedereen moest en zou zo’n ‘gouden ticket’ bemachtigen. Helaas was er slechts een handje vol toegangsbewijzen te verdelen.

En dat is waar het verhaal pas echt bizar wordt. Zo werd er donderdagnacht de eerste vakantie veiling aangemaakt om tickets door te verkopen en de opbrengst naar de voedselbank te sturen. In slechts een paar uur tijd gingen de prijzen door het dak en werden er zelfs kaarten verkocht voor bedragen van wel 15.000 euro. De tickets zijn wel gepersonaliseerd en kunnen na deze veiling dus niet nog een keer worden doorverkocht.

De veilingen zijn nu nog steeds volop gaande en starten ongeveer rond de 1.000 euro per kaart. Mocht je dus nog heel graag naar dit feestje willen gaan, sla dan nu je spaarvarken stuk en probeer ook nog wat over te houden voor een biertje daar.


538 Oranjedag

Zaterdag 24 april, Breda. Check hier de eventpage.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...