dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeNieuwsAangescherpte coronamaatregelen; de nacht blijft op slot

Aangescherpte coronamaatregelen; de nacht blijft op slot

-

De afgelopen weken stegen de besmettingen en ziekenhuisopnames weer tot het punt dat de beleidsmakers dinsdagavond wederom op de rem trappen. Volgens Rutte en De Jonge zit er niets anders op dan het aanscherpen van de coronamaatregelen. Dat betekent onder andere dat de anderhalve meter en mondkapplicht vanaf deze week weer terug is. Voor de evenementensector verandert er vooralsnog weinig.

Het terugbrengen van deze maatregelen moet volgens de regering ervoor zorgen dat de horeca- en evenementenbranche in de huidige staat kan openblijven. Tijdens de persconferentie is er weinig nieuws gemeld met betrekking tot extra maatregelen voor festivals en evenementen. Wel wijzigt er voor de horeca wat; gasten die buiten op het terras willen zitten, moeten vanaf 6 november een geldige QR-code laten zien. Deze maatregel gold tot nu alleen als je naar binnen wilde bij een café of club.

Huidige maatregelen

Na de persconferentie zien de belangrijkste punten uit het maatregelenpakket voor de horeca- en evenementen er zo uit:

  • Het moeten tonen van een geldige QR-code bij entree van horeca en events. Zowel voor binnen als buiten.
  • Een sluitingstijd voor horeca en evenementen van 00:00 uur tot 06:00 uur.
  • Maximaal 75% van de reguliere capaciteit is toegestaan voor binnenevenementen zonder vaste zitplaats.
Coronamaatregelen I

Blijft spannend

Voor de komende twee weken wordt er door de beleidsmakers gekeken naar de ontwikkeling van het virus. Op 12 november zal er een volgend peilmoment zijn met betrekking tot de maatregelen. Mark Rutte verzekerde wel dat bij een negatieve trend meer maatregelen zullen volgen. Rutte: “Als het nodig zou zijn om nog een stap te zetten, dan moet je kiezen tussen de horeca sluiten en verdere beperkingen voor mensen die niet gevaccineerd zijn”. Het is voor de horeca- en evenementensector niet te hopen dat het zo ver zal komen.


- Advertisement -

> Zie ook: Kritiek op de coronapas: “Een potentieel gevaarlijke ontwikkeling.”

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep house en minimal. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy en warm genoeg zijn. Hij is altijd op zoek naar nieuwe tracks om zijn afspeellijsten aan te vullen.

Gerelateerd

Dance-museum Our House is een kippenvel-kwekende speeltuin rond elektronische muziek-cultuur

Met Our House heeft Nederland een uniek dance-museum van internationale allure gekregen. Mark van Bergen en Erwin Herkelman togen...

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....