Rijkgevulde agenda van oktober wankelt: Wat wordt het lot van ADE 2021?

-

Home » Nieuws » Rijkgevulde agenda van oktober wankelt: Wat wordt het lot van ADE 2021?

Een stuk minder events in Amsterdam in oktober, en de eerste annuleringen onder hetgeen wel was aangekondigd op ADE 2021. Met de week van de waarheid voor de boeg reist de vraag: wat blijft er over van wat de 25e verjaardag van ’s werelds grootste dance-gathering? We zetten op een rij wat tot nu toe naar buiten is gekomen over ADE 2021.

Hoofdfoto: Tim Buiting

Oktober (13-17) moet de grote viering van het 25-jarig jubileum worden in Amsterdam. Iedereen dacht dit voorjaar ook dat ADE dan in veilige haven zou zitten. Niets is minder waar inmiddels, al is ook nog niets besloten over uitgaansleven als geheel.

Toch leert een blik op de agenda dat ADE 2021 naar alle waarschijnlijkheid geen volwaardige viering gaat worden. Op alle dagen, maar vooral de doordeweekse, zijn minder events gepland dan in andere jaren. Van het programma van de conferentie (overdag, voor met name professionals) is zelfs nog helemaal niets bekendgemaakt.

Dinsdagavond, direct na afloop van de laatste persconferentie, maakte Amsterdam Music Festival al bekend te annuleren. AMF is het grootste event tijdens ADE en vindt plaats in de Johan Cruijff Arena.

Monstercat slaat ook ADE 2021 over

Monstercat en Bitbird, beide jaarlijks present op ADE, kondigden vorige week al aan ook de editie van 2021 (gepland op 14 oktober) over te moeten slaan. “We keken ernaar uit om deze herfst weer samen te komen met onze community in Amsterdam”, aldus Monstercat. “Maar gezien de omstandigheden denken we dat het beter is om te wachten tot 2022.”

Gelukkig staan in het weekend nog wel tal van klinkende, (middel)grote events op de agenda. Zoals DGTL, Into The Woods, Pleinvrees en Awakenings. Maar op de eventpages is het – begrijpelijk – stiller dan anders. Iedereen wacht op duidelijkheid, niemand heeft zin in valse voorpret.

ADE zelf heeft na het bizarre verzoek van coronaminister De Jonge en de gelekte ‘verruimingen’ van 14 september gereageerd. Directieleden Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis: “ADE bestaat uit vele cross culturele festivals, clubs, nachtcafés en evenementen. Er valt al 2 jaar onmogelijk te sturen op dit beleid, zeker met zoveel aanbod op verschillende locaties. Vorig jaar heeft de overheid 2 weken voorafgaand aan ADE de stekker uit het evenement getrokken en we vrezen dit jaar voor eenzelfde scenario zonder gegronde redenen. Desondanks zullen we de hoogstwaarschijnlijk onbegrijpelijke maatregelen van vanavond voor de zoveelste keer gaan ontvlechten om te kijken waar de mogelijkheden voor ADE volgende maand liggen.”

Unmute Us
Foto: Kirsten van Santen

Unmute Us

Wat gaat het worden voor Amsterdam Dance Event? Kan Unmute Us zaterdag nog wat forceren met de tweede protestmars? Of zetten De Jonge en Rutte wederom een streep door een internationaal vlaggenschip van de Nederlandse dance?

Wij kunnen alleen maar hopen dat we in oktober, samen met al die andere liefhebbers, naar Amsterdam kunnen afreizen.


ADE 2021

Volg het laatste nieuws rond ADE op de website van Amsterdam Dance Event.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...