ADE 2021: Geen conferentie, wel festival (maar dan tot middernacht)

-

Home » Nieuws » ADE 2021: Geen conferentie, wel festival (maar dan tot middernacht)

Amsterdam Dance Event 2021 gaat door, maar zonder conferentieprogramma. Dat heeft de organisatie woensdagmiddag bekendgemaakt, daags na de nieuwe persconferentie van het demissionaire kabinet.

ADE 2021 behoudt wel een festivalprogramma. Echter zullen de events overdag plaatsvinden, tot middernacht.

ADE maakte het besluit woensdag bekend via een persbericht. “De nieuwe set maatregelen is op zijn minst vreemd te noemen. Maar hoeft wat betreft de organisatie geen belemmering te zijn voor het organiseren van een sterk en veilig ADE Festival binnen de geldende coronaregels.” Aldus directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis in het persbericht.

Desondanks de beperkte mogelijkheden, kijken Van den Ven en Kennis uit naar oktober: “Hoewel vooralsnog een select aantal evenementen helaas hun evenement heeft moeten annuleren blijft er gelukkig ruim voldoende over om een geweldig ADE neer te zetten. Het doet ons ondanks de beperkingen goed dat ADE op deze manier nog deze hele sector kan helpen ondersteunen.

Een blik op de agenda leerde de afgelopen weken al dat ADE 2021 naar alle waarschijnlijkheid geen volwaardige viering zou gaan worden. Op alle dagen, maar vooral de doordeweekse, zijn minder events gepland dan in andere jaren. Van het programma van de conferentie was nog helemaal niets bekendgemaakt.

AMF niet, Awakenings wel

Dinsdagavond, direct na afloop van de laatste persconferentie, maakte Amsterdam Music Festival al bekend te annuleren. AMF (foto boven) is het grootste event tijdens ADE en vindt plaats in de Johan Cruijff Arena.

Monstercat en Bitbird, beide jaarlijks present op ADE, kondigden vorige week ook aan ook de editie van 2021 (gepland op 14 oktober) over te moeten slaan.

Gelukkig blijven nog wel tal van klinkende, (middel)grote events op de agenda. Zoals Awakenings, dat nu enkel nog overdag (tot middernacht) de Gashouder opent.

(Later meer)


ADE 2021

Check het laatste nieuws rond ADE 2021 op de website.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juli 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...