maandag, december 4, 2023

Afspraken rondom evenementen op Aquabest worden herzien

-

Home » Nieuws » Afspraken rondom evenementen op Aquabest worden herzien

Aquabest exploitanten Ronald en Jochem van Pelt zijn met de gemeente Best in overleg om de evenementen op Aquabest anders aan te pakken. “Gezien de ontwikkelingen in de markt is het goed om de afspraken tegen het licht te houden om te blijven voldoen aan de wensen van de bezoekers,” zegt Jochem van Pelt.

Tot nu toe zijn er twaalf vergunningen per jaar gegeven waarvan de meeste in de zomer worden gebruikt. Komend jaar wordt dat aantal terug geschroefd naar tien evenementen, maar daar tegenover wordt er gesproken over bijvoorbeeld twee meerdaagse evenementen. “Het is voorlopig nog een open gesprek,” zegt Jochem van Pelt. “Er is nog geen zicht op dat er iets veranderd aankomend jaar, zoals gemeld voeren we gewoon gesprekken met elkaar maar is er nog niks concreet qua veranderingen of aanvragen die we hebben. Hoe de invulling wordt als er verruiming komt is nog helemaal open en hangt af van de vraag vanuit organisatoren.”

Aquabest is ooit gebouwd is als evenemententerrein. “We zijn aan het kijken wat de opties zijn voor bijvoorbeeld kampeermogelijkheden en de sluitingstijden te verruimen naar 01.00 uur,” zegt Van Pelt.

Familiefestival

Een allround locatie als Aquabest biedt meerdere mogelijkheden. Volgens Van Pelt zou het terrein van speelparadijs Dippie Doe bijvoorbeeld ook gebruikt kunnen worden voor een familiefestival.

Geluidsmeting

Daarnaast wil de gemeente Best het geluidsvolume anders gaan meten. Het geluid hoeft niet zachter, maar er wordt voortaan meer op de basgeluiden gelet aangezien die het meeste overlast veroorzaken voor omwonenden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....