maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeNieuwsID&T neemt bezoeker mee op audiovisuele reis in AMAZE

ID&T neemt bezoeker mee op audiovisuele reis in AMAZE

-

Op donderdag 2 september opende ID&T de deuren van AMAZE. De festivalorganisator wil met dit project 30 jaar aan ervaring bundelen tot een totaal nieuwe en prikkelende manier van uitgaan. Bezoekers van AMAZE beleven een reis door verschillende ruimtes vol met audiovisuele techniek. Dit alles vindt plaats op één van de broedplekken van de Nederlandse dancescene; de Elementenstraat in Amsterdam.

ID&T heeft het project samen met een groot team van creatieven in het geheim opgezet. De interactieve beleving zal de bezoekers voor één uur lang door zeven verschillende belevingswerelden meenemen. In deze zeven ruimtes wordt de bezoeker ondergedompeld in een intense, interactieve en ontspannende ervaring.

AMAZE-ing

Waar bezoekers van festivals en dance-events vaak een voorgeprogrammeerde eindshow voorgeschoteld krijgen, heeft de bezoeker van AMAZE zelf invloed op de show. Om de beleving zo krachtig mogelijk te maken, heeft ID&T echt uitgepakt. Sensoren en camera’s registreren het gedrag van de bezoekers en spelen op de diverse zintuigen in met licht, geluid, video en andere special effects waarmee wordt gezorgd voor veel verrassingen.

Wie denkt dat AMAZE alleen een museum is, heeft het mis. De organisatie is van plan er ook feesten te organiseren. Het voordeel van de Elementenstraat is dat de locatie een 24-uurs vergunning heeft. Zodra de maatregelen van het RIVM het toelaten, zullen er snel feestgangers op de vloer staan. Verder wil ID&T met de beleving een brede doelgroep trekken. Ook gezinnen met jonge kinderen kunnen AMAZE in haar volledigheid beleven.

Amaze Amsterdam
Foto: ID&T

Nieuwe beleving

- Advertisement -

Het creative team van ID&T is maandenlang bezig geweest met dit project. Wouter Tavecchio, één van de oprichters van ID&T: “Immersive experiences zijn de volgende fase in de evolutie van entertainment. AMAZE is voor ons de lang gedroomde stap naar deze nieuwe manier van beleven. Kwalitatief weten bezoekers wat ze van ons mogen verwachten; top notch en grensverleggend. Het voelt heel bijzonder om dertig jaar show-ervaring en ontwikkeling in ruim één uur entertainment te stoppen. Ik ben ervan overtuigd dat het ons creatieve team gelukt is. Wij kunnen niet wachten om de reactie van de bezoekers te zien.”


AMAZE

Vanaf 2 september 2021 te bezoeken aan de Elementenstraat 25 in Amsterdam. Zie de website voor meer info en tickets.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep house en minimal. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy en warm genoeg zijn. Hij is altijd op zoek naar nieuwe tracks om zijn afspeellijsten aan te vullen.

Gerelateerd

EDM en future house in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...