woensdag, november 25, 2020
Home Nieuws Amsterdamse clubs: Leeftijdsgrens beter dan 1,5 meter afstand

Amsterdamse clubs: Leeftijdsgrens beter dan 1,5 meter afstand

-

Clubs in Amsterdam vragen de gemeente om alternatieven voor de anderhalvemeter-norm. Ze zien meer heil in het hanteren van een leeftijdsgrens en in het meten van de temperatuur van bezoekers bij de ingang.

Zo’n 25 clubs, verenigd in het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC), pleiten daar donderdag voor in een brief aan de gemeente Amsterdam. Dat schrijft Het Parool.

Het gaat om een initiatief van clubs/podia als Melkweg, Paradiso, Jimmy Woo, Bitterzoet, Escape en Marktkantine. Ze vinden dat het houden van anderhalve meter afstand in een club niet werkt. Bitterzoet liet dat eerder al zien in onderstaande video.

Met een derde van de gasten heeft het geen zin om open te gaan

Leeftijdsgrens

- Advertisement -

“Met een derde van de gasten heeft het geen zin om open te gaan. En hoe controleer je dat iedereen afstand houdt?”, zegt OAC-voorzitter Pieter de Kroon, tevens uitbater van de Chicago Social Club, tegen Het Parool.

De clubs stellen voor om alleen twintigers en dertigers toe te laten. “Onder jongeren is het risico op besmetting heel erg klein, wijzen de cijfers uit,” aldus De Kroon. “De gemiddelde leeftijd in clubs is 24 jaar.”

Het nieuwe club-normaal

Met thermometers en warmtecamera’s kunnen bezoekers bovendien worden gecontroleerd. Fouilleren is er niet meer bij in het ‘nieuwe club-normaal’. Dat zal met handscanners worden gedaan, suggereren de clubs. Ook wordt gedacht aan de uitbreiding van het aantal lockers, veilig afrekenen van tickets en consumpties.

De clubs willen dat de gemeente met hen meedenkt en in gesprek gaat over maatregelen. De nachteconomie is immers van groot belang voor Amsterdam.


Dance en de coronacrisis

Lees ook de volgende items:


- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...