Arcade gesloten, Eindhoven een clubloze stad

-

Home » Algemeen » Arcade gesloten, Eindhoven een clubloze stad

Club Arcade in Eindhoven heeft zaterdagnacht onverwacht haar slotavond gedraaid. De zaak die 2 jaar geleden met de loftrompet werd geopend aan het Stratumseind heeft het toch niet gehaald.

Vorig jaar werd nog schoon schip gemaakt, nadat er flinke financiële problemen waren ontstaan.  De oude leiding stapte op en met een nieuwe programmeur en bedrijfsleider wilde Arcade de toekomst met optimisme en nieuwe ideeën tegemoet gaan.

Betalingsproblemen

Volgens sommige ingewijden draaide de Arcade het afgelopen jaar prima, maar heeft de (pand)eigenaar andere plannen. Our House ontving echter ook vanuit diverse bronnen, die anoniem wensen te blijven, signalen dat de club betalingsachterstanden heeft.

arcade1

Wat er precies gaat gebeuren is officieel niet duidelijk. Op de Facebookpagina van Arcade kleurt een kort bericht de pagina. Bezoekers reageren geschokt en verbaasd. Het gonst van de geruchten, maar de directie wil vooralsnog geen officieel statement geven.

In de wandelgangen wordt gesproken over nieuwe plannen voor een Biergarten met bijbehorende bierkroeg. In ieder geval zal er volgens bronnen geen techno en elektronische muziek meer te horen zijn en zal in het pand geen club meer draaien.

arcade2

“Jullie hebben ons wakker gemaakt”, reageert één van de organisatoren van de drie feesten die in de komende weken nog op de planning stonden in Arcade. “We zijn niet geïnformeerd, en we zijn niet van te voren gebeld. Wat moeten we nu?” De organisatoren zitten met de handen in het haar.

Eindhoven, de ’techno city’ uit de jaren 90 en 2000, is vanaf nu een clubloze stad. En wederom haalt een clubconcept op Stratumseind het niet.  De stad moet het nu nog doen op incidentele basis met plekken als de Oude Rechtbank en de Effenaar.

Verruiming sluitingstijden

Bestaat er in Eindhoven nog wel een scene? En als dat zo is, hoe moet deze verder? Gaat de op handen zijnde verruiming van de sluitingstijden misschien nog wat daglicht aan de horizon brengen?

De voormalige leiding van Arcade zit in het buitenland en was niet bereikbaar voor commentaar.

Binnenkort meer op Our House.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...