vrijdag, december 8, 2023

Langs hekken en honden: Dit was de entree van Aus Berlin (video)

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Langs hekken en honden: Dit was de entree van Aus Berlin (video)

Festival Aus Berlin in Tilburg had in 2016 als thema ‘Jump The Fence’. Een verwijzing naar het Spreepark, het verlaten maar daardoor ook aantrekkelijke pretpark van Berlijn, waar je alleen kunt komen door over hekken te klimmen en bewakers te omzeilen. En dat was precies wat je op zaterdag 26 november op de Spoorzone in Tilburg moest doen om binnen te komen op Aus Berlin. Een mooie, spannende toevoeging in festivallandschap.

De entree van Aus Berlin lag aan de achterkant van de Koepelhal. Een deel van de Spoorzone wat überhaupt al erg dicht op de huid van het rauwe, getekende Berlijn zit.

Na het scannen van je ticket en het fouilleren moest je onder een zwarte lap door, terwijl het geblaf van honden en geschreeuw van bewakers je al tegemoet waaide. (Een mengsel van opwinding en nervositeit op de gezichten in de rij tot gevolg)

Video Aus Berlin 2016

Wij van TIOH waren ook van de partij en maakten onderstaande video van de bijzondere entree op Aus Berlin.

Een kruip-door-sluip-door route via hekken en bladeren volgde. Er stond zelfs enige tijd een echte bewaker met hond op het pad.

De route kwam uit bij een kunst-attractie; een cirkel van gebroken schommels. Daarna kwam je bij de ‘praktische’  ingang zoals die er bij alle festivals uitziet: de lockers en munten-verkoop.

Spreepark

Alles wat bij kan dragen om het festival zo Berlijns mogelijk te maken, gebruiken we, zei Aus Berlin-organisator Joep van Gorp eerder tegen This Is Our House.

“Eten, drinken, het industriële en het exclusieve van de Spoorzone; allemaal elementen om een stukje Berlijn naar Tilburg te brengen.”

>> Zie ook ons interview: Aus Berlin – beleef een stukje Capital of Techno in Tilburg <<

Het voormalige pretpark Spreepark is in 2001 voor de 2e keer falliet verklaard. De eigenaar met grootheidswaanzin is met miljoenen euro’s schuld naar Peru gevlucht. Tegenwoordig is het een must see voor iedere toerist die het Berlijnse karakter wil proeven.

Aus Berlin

Aus Berlin kende verder wederom ook een op en top Berlijns programma, met naast andere gepaste kunst en catering acts als Adana Twins, M.A.N.D.Y. en Wankelmut.

Een tegenvaller was dat tot 3 keer toe het geluid uitviel in de grote zaal. Tijdens de set van Adana Twins zelfs meer dan 10 minuten. De sfeer leed daar niet onder. En in een verlaten pretpark heb je wel eens wat, hoorde je rondzingen.

Check volgende week op This Is Our House een beeldverslag van Aus Berlin.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...