dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeNieuwsAwakenings Eindhoven: bijna helft van line-up is vrouw

Awakenings Eindhoven: bijna helft van line-up is vrouw

-

De line-up van Awakenings Eindhoven omvat de komende editie opvallend veel vrouwelijke artiesten. Onder meer Dr. Rubinstein, Charlotte de Witte, Helena Hauff en La Fleur komen op zaterdag 1 februari naar het Klokgebouw in Eindhoven. Headliners van het mannelijk geslacht zijn onder andere Pan-Pot, Kobosil, Fjaak en Ben Sims. 

 

Ieder zichzelf respecterend dance-event zorgt tegenwoordig wel voor een vrouwelijke vertegenwoordiging op de line-up. Zeker in de techno, waar sowieso al veel female acts furore maken de laatste jaren. Daar gaat het niet zozeer om positieve discriminatie, maar om kwaliteit.

De line-up van Awakenings Eindhoven 2020 mag echter als een nieuwe milestone worden gezien. Maar liefst 6 vrouwelijke dj’s staan er op het affiche: Dr. Rubinstein, Charlotte de Witte, Helena Hauff, KI/KI, Afra en La Fleur.

- Advertisement -

Dat is bijna de helft van het totale aantal acts (15), tamelijk zeldzaam in de scene. Dit jaar ontving Awakenings Eindhoven nog maar 2 vrouwelijke artiesten.

Charlotte de Witte

De Vlaamse Charlotte de Witte (foto boven), in 2018 ook al op Awakenings Eindhoven, geniet waarschijnlijk de meeste bekendheid van genoemde artiesten. Eind twintig is ze nog slechts, maar nu al een internationale grootheid in de techno die de hele wereld afreist. In oktober sierde ze de cover van het vooraanstaande danceblad Mixmag.

This Is Our House interviewde Charlotte de Witte ook al eens. “Reizen, gecombineerd met muziek draaien, is altijd mijn droom geweest”, zei ze destijds. “Ik ga op tour in zowat elk continent ter wereld en kan reizen naar plaatsen waar ik nog nooit ben geweest.”

Samen met landgenote Amelie Lens heeft De Witte in 2018 gezorgd voor een aanzienlijk groter vrouwelijk aandeel in de mondiale dancewereld, schreef TIOH eerder dit jaar vanuit de IMS-conferentie op Ibiza. Toch is daarin nog altijd een wereld te winnen als het om sekse-gelijkheid in de dj-booth gaat: slechts 1 op de 5 geboekte dance-acts is een vrouwelijke.

Helena Hauff

Helena Hauff stond dit jaar ook al op Awakenings in de Lichtstad en keert nu terug. De Hamburgse dj/producer staat bekend om haar gestripte techno, vol acid- en electro-invloeden en veelal gemaakt met analoge instrumenten. Afgelopen zomer stond ze prime time in de Bravo-tent van Lowlands.

De Zweedse dj/producer La Fleur stond eerder dit jaar ook al in Eindhoven, als hoofdact van Funki Bizniz. TIOH interviewde La Fleur in de aanloop.

Andere headliners op Awakenings Eindhoven zijn onder meer Pan-Pot, Kobosil, Fjaak, Job Jobse, Reinier Zonneveld en Ben Sims. Dit is de volledige line-up:

Awakenings Eindhoven 2020

 


Awakenings Eindhoven 2020

Zaterdag 1 februari, Klokgebouw Eindhoven. Tickets en meer info via de eventpage.

 

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Awakenings (25) jubileert met 2 festivals: Spaarnwoude (april) en Beekse Bergen (juli)

Awakenings Festival trekt naar het zuiden. Nadat woensdag al werd gehint op een grote stunt, kondigde Awakenings donderdag aan...

Eindhoven krijgt nieuwe club: HAVEN neemt intrek in pand van Dynamo

Na een mysterieuze guerrilla-actie met een boot in het stadscentrum, dinsdag, gonsde het deze week al rond, nu is...