Awakenings (25) jubileert met 2 festivals: Spaarnwoude (april) en Beekse Bergen (juli)

-

Home » Nieuws » Awakenings (25) jubileert met 2 festivals: Spaarnwoude (april) en Beekse Bergen (juli)

Awakenings Festival trekt naar het zuiden. Nadat woensdag al werd gehint op een grote stunt, kondigde Awakenings donderdag aan dat ze komende zomer twee festivals organiseren. Naast het tweedaagse festival in het vertrouwde recreatiegebied Spaarnwoude, komend jaar met Pasen, kun je in juli ook in Hilvarenbeek van zijn outdoor-experience genieten.

Met de dubbelaar van Awakenings Festival viert ’s werelds bekendste techno-organisatie haar 25-jarig bestaan in 2022. Bij de 20e verjaardag, vijf jaar geleden, trakteerde Awakenings op een prachtig jubileumboek.

Op het terrein van de Beekse Bergen staan drie festivaldagen gepland: 29, 30 en 31 juli. Daarnaast bestaat er de optie om te overnachten op de festivalcamping. Het is voor het eerst dat er een overnachting bij het festival geboekt kan worden.

Awakenings Summer Festival 2022 wordt het extra festival gedoopt. De eventpage vind je hier.

Awakenings Festival Spaarnwoude

Maandag maakte de organisatie meer bekend over het tweedaagse festival in Spaarnwoude. Doorgaans vindt dat plaats in juni, maar in 2022 verhuist de ‘moeder-editie’ naar het Paasweekend (16 en 17 april). Pasen is de gelegenheid waarmee het een kwarteeuw geleden allemaal begon, Awakenings is er zelfs naar vernoemd. Met Pasen strijkt de organisatie ook nog eens driemaal neer op haar indoor-basis, de Gashouder.

Grootste festival ooit

“We zijn blij en trots om onze 25e verjaardag te vieren met ons grootste en beste festival ooit”, aldus Awakenings op haar socials.

Over de line-ups van beide weekenders is vooralsnog niets bekend.

Laten we hopen dat het coronavirus de organisatie en het festival gunstiger gezind is dan de voorbije 2 jaren. Tijdens ADE gaf Awakenings gelukkig weer een blijk van haar kunnen, met een imposante reeks events in de Gashouder en in de Ziggo Dome. Lees hier ons report.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases van mei 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in mei 2022: Deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....