maandag, maart 8, 2021
Home Nieuws Bezoek aan Back to Live: Hoe beviel de eerste test van Fieldlab...

Bezoek aan Back to Live: Hoe beviel de eerste test van Fieldlab Evenementen?

-

Afgelopen maandag was het eerste test-event van Fieldlab Evenementen in het Beatrix Theater in Utrecht. Onder de noemer Back to Live wil Fieldlab Evenementen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de evenementenindustrie weer op gang te krijgen. This Is Our House sprak met een van de bezoekers van deze eerste test.

We interviewden Reni Appelhof, afstuderende studente Leisure & Event Management aan de BUas in Breda. Ze volgde het afgelopen jaar de minor Strategisch Event Management, waardoor ze veel eventmarketingbureaus is gaan volgen op LinkedIn, waaronder Fieldlab. “Ik zag toen dat er kaartjes beschikbaar waren voor deze events.”

Het event was opgezet als een congres, met meerdere sprekers en een afsluitende, alcoholvrije netwerkborrel. Reni: “Ik zou graag in de branche willen werken, dus het was voor mij een mooie kans om mijn netwerk uit te breiden.”

- Advertisement -

Onder andere Pieter Lubberts en Maarten Schram van Fieldlab Evenementen, antropoloog Jitske Kramer, hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss en staatssecretaris Mona Keizer spraken tijdens het programma. Dolf Janssen gaf ook nog een cabaretvoorstelling.

Het Fieldlab evenement zelf

Reni vond het best wel spannend, want ze had verwacht dat het ‘super raar zou zijn’. De bezoekers zaten met 500 mensen in één zaal, maar wel met meerdere stoelen tussen elkaar. “Toch voelde het na een paar minuten weer normaal. Je went daar echt snel aan. Ik vond het wel fijn dat ik het mondkapje op had, dat voelt dan toch nog enigszins veilig.”

Toch voelde het na een paar minuten echt weer normaal

Fieldlab Evenementen

“Iedereen was echt enthousiast dat ze er weer waren, en sommigen werden ook emotioneel.” Het evenement was bedoeld voor personen die actief zijn in de evenementensector. “Dit was echt het eerste event: van de evenementensector, voor de evenementensector.”

Bubbels

Geen alcohol, maar wel bubbels: bij binnenkomst werden de bezoekers ingedeeld in 3 groepen. “Je had drie bubbels. Ik zat zelf in bubbel geel, wat betekende dat ik geen afstand hoefde te houden, maar we hadden wel een mondkapje op.” In de groene bubbel kon iedereen zich ‘pre-corona’ gedragen, zonder afstand en zonder mondkapje. De blauwe bubbel moest op locatie voor binnenkomst nog een PCR-test doen en had strengere regels. Elke bubbel heeft afgelopen zaterdag al een PCR-test gedaan.

“Iedereen kreeg ook een tag om, waarmee ze je bewegingen konden zien. Niet per se waar je was, maar wel hoe lang je met iemand stond te praten en in contact was.” Iedere bubbel was dus anders ingericht om zo te kunnen experimenteren met meerdere mogelijkheden. Uiteindelijk kan met al deze resultaten gekeken worden naar welke soort evenementen sneller kunnen dan de ander.

Iedereen getest

Het is natuurlijk even afwachten wat de uitslag gaat zijn van dit experiment, maar Reni ziet wel toekomst in deze manier van evenementen organiseren. “We kunnen het pas echt zeggen als we hier uitkomst van hebben, maar ik denk wel dat hier iets goeds uit gaat komen.”

“Iedereen is van tevoren getest, je moest je temperatuur opmeten bij de deur en je moest je handen desinfecteren. Bezoekers die positief waren getest mochten dan natuurlijk niet komen.” Hierdoor kon het evenement op een veilige manier worden georganiseerd. “Het gaat nog wel even duren voordat iedereen gevaccineerd is, maar ik denk wel dat het voorlopig op deze manier kan lukken.”

Meer van Fieldlab Evenementen

Komende weken staat er nog veel meer op het programma van Fieldlab, waaronder twee dance-events in maart. Daar is enorm veel animo voor: meer dan 60.000 mensen hebben zich al aangemeld, terwijl plek is voor nog geen 3.000.

Ook Reni heeft zich wederom aangemeld. “Ik sta er zeker voor open om weer deel te nemen. Natuurlijk heb ik er al een bijgewoond, dus ik gun anderen ook de kans om bij een evenement aanwezig te zijn. Ik denk dat iedereen staat te popelen om weer te feesten.”

Uiteindelijk moeten al deze testevenementen ervoor zorgen dat we een duidelijk voorwaardenpakket krijgen, zodat de organisatoren weten met welke voorwaarden evenementen weer veilig georganiseerd kunnen worden.

Het programma:

  • Een cabaretvoorstelling van Guido Weijers voor 500 bezoekers (20 februari)
  • De voetbalwedstrijd NEC – De Graafschap voor 1500 bezoekers (21 februari)
  • De voetbalwedstrijd Almere City FC – Cambuur Leeuwarden voor 1500 bezoekers (28 februari)
  • Een dance event in de Ziggo Dome voor 1300 bezoekers (6 maart)
  • Een dancefestival bij Walibi Holland voor 1500 bezoekers (13 maart)
  • Een popfestival bij Walibi Holland voor 1500 bezoekers (14 maart)

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt, net zoals zijn nieuwe website stream.training.

Gerelateerd

Nationaal Evenementenplan gepresenteerd: ‘Per 1 juli volle capaciteit en geen afstand’

Vanaf juli moeten evenementen in hun volle capaciteit en zonder 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden. Dat is het...

Back To Live, terug op de dansvloer: ‘Alsof je weer voor het eerst verliefd wordt’

Voor het eerst sinds een jaar weer dansen, legaal en zonder afstand of mondkapje. Voor 1300 uitverkorenen werd het...