zondag, september 26, 2021
HomeNieuwsEendaagse festivals ontvangen max. 750 bezoekers: messteek in de rug van...

Eendaagse festivals ontvangen max. 750 bezoekers: messteek in de rug van organisatoren

-

Maandag 2 augustus heeft het kabinet een beslissing genomen over de eendaagse festivals deze zomer. Eigenlijk zou het kabinet hier pas op 13 augustus een uitspraak over doen maar de vervroegde datum was geëist door de sector. De uitslag: de festivals mogen doorgaan, maar wel met maximaal 750 bezoekers en onder strikte voorwaarden.

Begin juli besliste het kabinet al dat meerdaagse evenementen met overnachting zijn verboden tot 1 september. Andere festivals en evenementen kunnen doorgaan, maar alleen met vaste zitplekken voor bezoekers en Testen Voor Toegang. Voor veel partijen in de sector is dit onaanvaardbaar.

Onmogelijke eisen

Het nieuwe eisenpakket biedt echter weinig verlichting. Eendaagse festivals moeten in de buitenlucht plaatsvinden en wanneer er overdekking is in de vorm van een tent, moet deze aan alle vier de kanten open zijn. Ook is er een bezoekerslimiet ingesteld van 750. Een onmogelijk laag getal, gezien het aantal dat een gemiddeld festival normaal verwelkomt. Het is voor organisatoren zo onmogelijk om uit de kosten te komen.

Verder geldt nog steeds dat bezoekers gevaccineerd moeten zijn of een negatieve testuitslag kunnen tonen die niet ouder is dan 24 uur. Ook mensen die aan kunnen tonen dat ze de afgelopen zes maanden corona hebben gehad, mogen worden toegelaten.

- Advertisement -

>> Lees ook: OPINIE – Over de grens: Discriminatie van de uitgaansbranche

Dance Valley zou op zaterdag 14 augustus een van de eerste zijn.

Beslissing meerdaagse festivals

Er volgde vandaag géén verdere duidelijkheid voor de meerdaagse festivals. De deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) vonden het niet verantwoord om hierover nu al een besluit te nemen. Het kabinet houdt voor deze evenementen vast aan de datum van 13 augustus. Te laat voor organisatoren, omdat er te weinig voorbereidingstijd overblijft. Voor Paaspop bijvoorbeeld, dat door het geplande weekend van 3, 4 en 5 september vorige week al begon aan de opbouw. Het kabinet verwees voor deze festivals enkel naar het garantiefonds, mochten zij geen doorgang kunnen vinden.

Het kort geding dat onder andere ID&T tegen het kabinet had aangespannen is ondanks de ‘duidelijkheid’ aangehouden. Ze willen eerst het advies van het OMT inzien waarop het kabinet de beslissing heeft gebaseerd.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle in oktober: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardstyle in september: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....