donderdag, februari 29, 2024

‘Onvoorspelbaar’ Beyond festival naar Brabant

-

Home » Puinhoop Kollektiv » ‘Onvoorspelbaar’ Beyond festival naar Brabant

Het vorig jaar op Spaarnwoude – tegenwoordig  Velsen Valley – gestarte Beyond festival wordt dit jaar van 29 tot en met 31 juli georganiseerd in Liempde. Beyond 2016 is een onvoorspelbaar festival waarin van tevoren niets vaststaat en waar spontaniteit, het samen zijn en experimenteel creëren centraal staan.

beyond1

Het festival is niet zoals alle andere. Geen ontsnapping aan de alledaagse realiteit, ‘maar een stukje werkelijkheid dat net voorbij gaat aan dat wat we al kennen’. Beyond wordt één verhaal van 72 uur en bezoekers keren volgens de organisatie met een innerlijke ervaring en nieuwe vrienden rijker huiswaarts.  Het festival wordt onder meer georganiseerd door de Nederlandse kunstenaar Dadara (Daniël Rozenberg).

Het evenement stond aanvankelijk eind mei gepland voor een tweede editie in Velsen Valley, maar plaatselijke beperkingen van de gemeente Velsen op het gebied van vergunningen gooiden roet in het eten. Daardoor kon het festival, waarvan de kaartverkoop al was gestart, niet doorgaan op die locatie. Een rondgang door Nederland eindigde op een nieuwe locatie bij Landgoed Velder in Liempde nabij Boxtel, waar eerder alternatieve festivals als Reggae Sundance en Slowlands plaatsvonden.

beyond3

Voor de programmering van de verschillende gebieden op het terrein zijn tientallen bestaande lokale, nationale en internationale communities aangetrokken. Het totaalplaatje moet een dorp van verschillende collectieven vormen, waarin kruisbestuiving en kennismakingen gaan plaatsvinden. De organisatie benadrukt dat het niet gaat om de programmering en tijdsbeleving, maar juist de interactieve beleving van het hier en nu ofwel ‘mindfucks en rituelen die in meerdere area’s tegelijkertijd gaan plaatsvinden.’

Paspoort

Bij binnenkomst krijgen bezoekers een eigen paspoort, waarmee ze inwoner van Beyond worden, ‘part of the community’. Een van de area’s is ontwikkeld en wordt gehost door kinderen en is alleen toegankelijk voor spelende volwassenen. In de speciale recycle keukens worden de bezoekers gevoed door ingrediënten die anders weggegooid zouden worden.

Beyond richt zich naast de muzikale programmering, podium- en beeldende kunsten, design en storytelling ook op een nieuwe generatie die de komende decennia mede vorm zal geven aan de toekomst: (jonge) ontwerpers, makers, regisseurs, denkers, wetenschappers, dj’s, musici, dichters en kunstenaars.

Communities

De volgende communities staan momenteel op het programma: Psy-FiPerception/PRCPTN/The Beginning, Pecha Kucha, Classical Music RaveFrank Festival, BAUHAUS: The Regular Birds, Teams of the Wastelands, Willy Wodka, Ruigoord’s Vurige Tongen Festival en de Drentse Borduurvereniging Leukeleu.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Beyond Festival geeft geen garanties

Geen timetable, geen line-up, geen mainstage. 'Deelnemers' in plaats van bezoekers. Beyond, uit de koker van kunstenaar Dadara en Eileen...

Peteyfest: van tuinfuif naar succesvol festival

Wat 9 jaar geleden begon als een uit de hand gelopen feestje in een tuin in Lierop (hebben ze...