vrijdag, december 8, 2023

Beyond Sensation: Eindelijk opvolger fameuze stadionshow ID&T

-

Home » Biki90 » Beyond Sensation: Eindelijk opvolger fameuze stadionshow ID&T

Het kostte ID&T flink wat meer tijd om de langverwachte opvolger van Sensation te ontwikkelen, maar nu is deze dan toch aangekondigd. Onder de naam Beyond Sensation gaat het fameuze, internationale stadionconcept komend jaar een doorstart maken. De première is op 4 juli, uiteraard in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

 

Met Beyond Sensation houdt ID&T voor het eerst sinds 3 jaar weer een Sensation in de Arena. Volgens de organisatie wordt het evenement ‘het begin van een nieuw hoofdstuk’. “We hadden een droom, en die leefden we. Nu is het tijd om ‘beyond’, verder te gaan”, aldus ID&T op social media en in de videotrailer (zie onder).

Wat precies de volgende stap wordt van Beyond Sensation, is nog niet duidelijk. Wel wordt het event volgens de organisatie ‘de proloog van iets nog groters’. Op 4 juli zullen de makers van Sensation een ‘preview geven’ van hoe zij ‘de toekomst van live entertainment, show en spectaculaire producties’ zien.

De proloog van iets nog groters

 

Sensation werd bedacht door ID&T-oprichter Duncan Stutterheim en startte in 2000. Een jaar later werd de eerste editie Sensation White gehouden, waarbij alle bezoekers in het wit gekleed gingen. Daarna verkocht Sensation Amsterdam ieder jaar uit, met ruim 40.000 bezoekers.

Het evenement werd ook internationaal succesvol. Op vijf verschillende continenten vonden Sensation-feesten plaats. Waaronder een editie in New York (foto onder).

Drie jaar geleden, bij de laatste Sensation, kondigde ID&T aan het jaar erop met een opvolger te komen. Dat bleek te optimistisch, maar nu komt de opvolger er alsnog.

>> Zie ook: Celebrate Life: Ook 2e boek ID&T is juweel over de dancecultuur

Celebrate Life ID&T


 

Beyond Sensation

Zaterdag 4 juli, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam. De kaartverkoop begint in februari 2020. De eventpage op Facebook is al wel live.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Aftellen maar: DGTL opent festival-bal met muzikaal avontuurlijke driedaagse

Natuurlijk, maart is nog jong en koud. Maar nu de dagen langer worden, de timelines voller, de virus-verspreiding kleiner...

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...