donderdag, mei 6, 2021
HomeNieuwsBoter: nieuwe clubavond met urban/house in Hall of Fame Tilburg

Boter: nieuwe clubavond met urban/house in Hall of Fame Tilburg

-

Boter is de naam van een nieuwe clubavond die zaterdag 9 september wordt afgetrapt in de Hall of Fame in Tilburg. Als muzikale genres worden funk, soul, hiphop, r&b, house en future aaneen gesmeed, veelal door opkomende dj/producers. Maar ook met mooie hoofdlijners, zoals om te beginnen Midas Hutch (foto boven).

 

De Hall of Fame in Tilburg is altijd al een plek geweest waar mooie nieuwe zaadjes worden geplant, en niet zelden tot bloei komen. Met Boter hopen dj’s/organisatoren Guido Sinot (a.k.a. Sieneaux) en Rowan Barajanan (dj BARA) daar een nieuw hoofdstuk aan toe te voegen.

- Advertisement -

“Tussen industrueel erfgoed en nieuwe architectuur voegt Boter een avond toe voor de muziekliefhebbers. Een podiumplek voor getalenteerde producers en dj’s, waar verschillende muziekgenres elkaar kruisen en aanvullen.”

Tegenhanger in Tilburg

De naam ontstond tijdens een avondje in de kroeg. Guido: “Het gaat er ons vooral om dat dj’s de vrijheid krijgen om te doen wat ze willen. Zonder zich binnen de kaders van een thema hoeven te begeven. We vonden ‘Boter’ er goed bij passen omdat alles uiteindelijk goed aan elkaar hoort te boteren zeg maar.”

Boter is volgens hem dan ook een tegenhanger van het commerciële uitgaansleven. “Dat bestaat in Tilburg vooral uit horeca-gelegenheden waar feest-dj’s de muziek verzorgen en er geen plek is voor experimentele sounds.”

>> Zie ook De Tilburgse scene: dit keer wel future proof? <<

Boter - Hall of Fame

Boter #1: Midas Hutch

De eerste editie van Boter ontvangt zaterdag 9 september Midas Hutch als headliner in de Hall of Fame. Ook wel bekend als FS Green. Hij haalde miljoenen plays op Spotify met zijn EP ‘The High’. Na het uitbrengen van zijn ‘RemixPack’ is zijn door de jaren ’80 geïnspireerde elektronische funk niet meer weg te denken uit de clubs.

Het is het eerste optreden van Midas Hutch in Brabant. Daarnaast zijn er (live)sets van Fab x Paans en natuurlijk Sieneaux en BARA zelf. Met zowel herkendbare als vernieuwende muziek. Zie de event-page voor meer info.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...