Tuesday, September 22, 2020
Home Music House Carl Cox, Dimitri en Benny Rodrigues op Extrema Outdoor 2016

Carl Cox, Dimitri en Benny Rodrigues op Extrema Outdoor 2016

-

De Britse dj/producer Carl Cox is komende zomer een van de headliners op Extrema Outdoor (XO). Onder de naam Carl Cox and Friends neemt de techno-veteraan een eigen podium voor zijn rekening op de 21e editie van het festival op recreatiegebied Aquabest in Best, op zaterdag 9 juli. 

Maar er zijn meer dj-helden van het eerste uur present. Opnieuw komt Extrema met een classics-podium, in navolging van de jubileum-stage ’20 Years of Love’ van 2015. Dit keer heet de plek Back to Love en wordt opgetreden door onder meer Dimitri, Victor Coral en Benny Rodrigues.

Carl Cox is van de generatie Dimitri. Zijn eerste muzikale stappen zet hij eind jaren ‘80 in Engeland, waar hij uitgroeit tot een van de kopstukken van de exploderende Britse ravescene.

>> Zie ook: Extrema Outdoor: vernieuwing nog steeds drijfveer 

Nu – meer dan 25 jaar later – is ‘Coxy’ nog altijd immens populair. Ook buiten het podium. Zo trekt zijn wereldwijde radioshow wekelijks ruim 17 miljoen luisteraars én is hij de meest gevolgde dj op Mixcloud.

Cox, die onlangs bekendmaakte dat hij aan het einde van komend zomerseizoen na 15 jaar trouwe dienst afscheid neemt van zijn residentie in club Space Ibiza, neemt een aantal mee om op hetzelfde podium te draaien. Wie dit zijn, wordt later bekendgemaakt.

Voorverkoop van start

Waar Extrema Outdoor vorig jaar in één klap het programma bekendmaakte, gaat het dit jaar anders. Maandelijks wordt een nieuw podium, inclusief de namen, aangekondigd. Ook hangen hier verschillende, oplopende ticketprijzen aan vast, beginnend bij 35 euro in de eerste fase.

In totaal kent XO 2016 vijf grote area’s met diverse genres. Ook wordt weer sterk ingezet op randprogrammering.

Extrema maakte onlangs bekend met diverse andere concepten te komen in het nieuwe jaar. Zo staat Polar, een winterse editie van Solar Weekend op stapel. En Mandala, een creatief festival voor jong en oud.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – de politiek: Maakt regulering een kans?

0
Links versus rechts, realisme versus idealisme. De polarisatie maakt een zinnig publiek drugsdebat haast onmogelijk. Voor- en tegenstanders van het legaliseren van harddrugs lijken zich...