woensdag, december 6, 2023

Club NOXX in Antwerpen maakt plaats voor partybolwerk IKON

-

Home » Nieuws » Club NOXX in Antwerpen maakt plaats voor partybolwerk IKON

Club NOXX in Antwerpen is niet meer, maar maakt snel plaats voor een rijk initiatief in de partyscene van de Scheldestad. In het pand aan de Noorderlaan wordt 19 september IKON gelanceerd, een multifunctioneel party-bolwerk uit de koker van de Inventus Group.
UPDATE 1-9-2015:

IKON Antwerpen

 

IKON kondigde zich maandag in een persbericht aan als een ‘nieuw revolutionair nightlife-project’ dat veel meer moet worden dan de zoveelste nachtclub. De initiatiefnemers bouwen aan een multifunctionele eventementenlocatie die jongeren ieder weekend het beste uit de wereld van de elektronische muziek wil voorschotelen.

De opvolger van NOXX maakt deel uit van de Inventus Group (IG), een recentelijk in het leven geroepen Antwerpse evenementengroep. De groep maakt zich sterk één van de nieuwe grote spelers op de Belgische evenementenmarkt te worden.

Labyrinth

Het woord ‘nieuw’ is overigens maar relatief, aangezien de groep volop bekende gezichten uit de scene bundelt. Naast het management van het voormalige NOXX maken ook Labyrinth Club, JetSet Events (private en zakelijke evenementen) en H.I.M. Belgium (gay- en gay minded evenementen) onderdeel uit van de IG.

Labyrinth is binnen de dancescene de bekendste speler. De organisatie haalde de afgelopen jaren vele klinkende namen uit de underground house en techno naar de Lage Landen, al dan niet naar de eigen club in Antwerpen.

Wat daar nu mee gaat gebeuren, wordt binnenkort bekend, aldus initiatiefnemer Ugur Akkus van Labyrinth, tevens drijvende kracht achter Extrema Outdoor Belgium en Extrema Noir. In een reactie zegt hij wel ‘veel goede verwachtingen’ van IKON te hebben.

IKON: 2/3 zalen met ‘iconen’ uit de scene

IKON bestrijkt 2 zalen naast de reeds bestaande Skyclub. Er zijn plannen om de komende maanden een derde zaal aan het aanbod toe te voegen, maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek. De minimumleeftijd wordt verhoogd naar 21 jaar, met uitzondering van de Skyclub (18+).

De IKON-agenda wordt hét hebbeding deze herfst

Diversiteit in muziek krijgt de hoogste prioriteit, aldus de initiatiefnemers. “Van Techno tot EDM, van deephouse tot trap; alle genres komen aan bod. De IKON-agenda wordt hét hebbeding deze herfst.”

De naam van het nieuwe partybolwerk verwijst dan ook naar ‘iconen binnen de verschillende scenes en genres’. “Er zullen wekelijks internationale klappers op de affiche staan, afgewisseld met toonaangevende partyconcepten uit binnen- en buitenland.”

Eerste namen: Claptone, Pan Pot en Sunnery James & Ryan Marciano

De vuurdoop, zaterdag 19 september, maakt de verwachtingen al deels waar. Tijdens de openingsavond treden Claptone en Lost Frequencies op.

De maanden erna mogen sets van onder meer Pan Pot, Don Diablo en Sunnery James & Ryan Marciano worden verwacht.

NOXX
NOXX

Slotweekend NOXX

NOXX beleefde afgelopen weekend na 8 jaar het sluitstuk, met een optreden van onder meer Craig David. Ondanks vele successen en wekelijks nog duizenden bezoekers zag het nieuwe management onvoldoende perspectief voor het voortbestaan.

Voormalig manager Tom Swerts, nu actief voor IKON: “Dat de clubscene de voorbije jaren veranderd is, is geen publiek geheim. Deze tendens is al langer merkbaar. Pop-up clubs, massa-events en festivals zijn de nieuwe publiekstrekkers. Het publiek wil wekelijks wat anders. Mensen worden zo verwend door het enorme aanbod vandaag dat het niet langer mogelijk is om wekelijks een club van dit kaliber met louter een resident line-up vol te trekken.”

Van Rihanna tot Tiësto

In de 8 jaar van zijn bestaan trok NOXX diverse internationale sterren aan, van Rihanna tot Tiësto. Recent nog gaven urban-boegbeelden als Young Thug en Rick Ross er nog een concert.

Naast Labyrinth zijn ook Café d’Anvers en Petrol nu nog actief als club in Antwerpen.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Rock The House #114: Isis Cloudt

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...