maandag, augustus 2, 2021
HomeNieuwsCoronavirus nekt Tomorrowland Winter

Coronavirus nekt Tomorrowland Winter

-

In een statement van Tomorrowland Winter laat het festival weten dat de aankomende editie is gecanceld door druk van de Franse overheid. Het is de volgende domper richting het aankomende festivalseizoen. Zo gaat Ultra Miami ook al niet door en neemt Don’t Let Daddy Know voorzorgsmaatregelen door 2 stages minder in gebruik te nemen.

 

De opbouw van Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez was begin februari gestart. De opbouw was al redelijk ver (zie foto onder). Sinds afgelopen zaterdag heeft de organisatie nauw contact gehad met de Franse overheid. Uiteindelijk heeft de overheid de beslissing genomen om het festival te cancellen om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan. Het volledige statement is hier te vinden. Hieronder de belangrijkste informatie:

- Advertisement -

“Today, it is with a heavy heart that we have to inform you that the French Government has decided to cancel this year’s edition (March 14 -21). Since Saturday we were in close contact with the French Government about the impact of the COVID-19 virus (coronavirus) and we finally received their official decision.

The French Government is taking drastic measures regarding the COVID-19 virus in France. Therefore they are enforcing the cancellation of large events, bringing together people from different nationalities on closed festival grounds and event locations.” 

Tickethouders van het festival krijgen later vandaag bericht.

Zó ver waren ze al met de opbouw van TML Winter. En nu is het gecanceld.

 

Ultra

Eerder kondigde ook Ultra aan dat de editie in Miami niet door zou gaan. Ultra Miami is een van de grootste dance-events die elk jaar weer op de kalender staat. Na 21 jaar is het de eerste keer dat het festival niet door gaat.  Het is dus duidelijk dat de impact van het virus steeds groter lijkt te worden. Ook Ultra Music Festival in Abu Dhabi werd eerder al gecanceld.

Naast Ultra Miami heeft ook Don’t Let Daddy Know problemen met het virus. Morgen staat er een editie gepland in de RAI Amsterdam, waar eerder 3 stages op het affiche stonden. Gisteren maakte het festival bekend op Facebook dat 2 van de 3 stages zouden vervallen. Uiteindelijk is er gekozen om de artiesten die hier eigenlijk zouden spelen voor een deel samen te voegen op de mainstage. Ook worden er extra voorzorgsmaatregelen genomen, zoals desinfecterende zeep op de toiletten, om de eventuele verspreiding van het virus tegen te gaan.

 


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Impact op het seizoen

In Nederland zijn er tot nu toe 82 bevestigde patiënten. In België zijn er tot nu toe 23 gevallen waar het virus is geconstateerd, waarvan er 1 persoon genezen is. Het is maar de vraag of er in onze regio’s dezelfde maatregels genomen gaan worden als in Frankrijk. Het festivalseizoen komt er natuurlijk weer aan en met het oplopende nummer van patiënten wereldwijd is het maar de vraag of de grotere evenementen wel door gaan. Op het moment lijkt de druk van de overheid nog laag op de evenementenindustrie en zijn de maatregels die genomen worden vooral op individueel niveau. Dit kan echter veranderen, maar tot nu toe heeft het RIVM nog geen specifieke informatie of verplichtingen voor festivals.

 


Meer vragen over het virus? Het RIVM opende een Q&A met daarin de meestgestelde vragen. Ook is er een kaart te vinden met de tot nu toe bevestigde patiënten per land.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt, net zoals zijn nieuwe website stream.training.

Gerelateerd

Hardcore in augustus: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...

Bass in augustus: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...