Grote festivals in België kunnen per 13 augustus met digitale pas: Covid Safe Ticket

-

Home » Nieuws » Grote festivals in België kunnen per 13 augustus met digitale pas: Covid Safe Ticket

Terwijl Nederlandse party people nog in spanning afwachten of het uitgaansleven medio augustus weer opengaat, is de kogel in België door de kerk. Vanaf 13 augustus mogen grote outdoor festivals (>1500 bezoekers) plaatsvinden onder voorwaarde dat bezoekers een digitale gezondheidsverklaring tonen aan de entree.

Het zogeheten Covid Safe Ticket, beschikbaar in de Covid Safe App, moet de Belgische sleutel tot een veilige festival-herstart worden. De pas zal iedereen die volledig gevaccineerd is, recent negatief testte of antilichamen heeft na een corona-besmetting in de laatste zes maanden toegang geven tot massa-evenementen.

Aanvankelijk was steeds sprake van een PCR-test die maximaal 72 uur oud was. Nu is besloten dat die niet meer dan 48 uur oud mag zijn. De drempel van 5.000 bezoekers is teruggebracht tot evenementen van 1.500 gasten buitenshuis. Vanaf 1 september gelden de regels ook voor indoor events.

Onzekerheid

Toch hangen nog wel wat twijfels boven de heropening van de Belgische dansvloeren. Zo hebben verenigde huisartsen de vrees dat het land met het Covid Safe Ticket de bovenburen achterna gaat, waar het systeem lang niet waterdicht bleek. Ook maken ze zich zorgen over de testcapaciteit.

Daarnaast hangt het ‘Tomorrowland-scenario‘ als een donkere wolk boven de Belgische festivalzomer. De burgemeesters van Rumst en Boom, waar TML plaatsvindt, besloten op eigen gezag geen vergunning te geven voor het evenement. De kans bestaat dat meer burgemeesters dit bepalen.

EXIT Festival

Ondertussen komt uit het verdere buitenland wel een mooie opsteker. Op het vierdaagse Exit Festival (8-11 juli) in Servië is na wetenschappelijk onderzoek géén corona-uitbraak geconstateerd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Een ‘verruiming’ waar weinig events wat aan hebben. En de nacht blijft op slot

Het festivalseizoen 2021 was al om zeep, maar ook de nachthoreca krijgt vooralsnog geen kans om op te starten....

Hardstyle in september: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....