zaterdag, september 30, 2023

Cursed P stopt, maar Will Oirson gaat door

-

Home » Genres » House » Cursed P stopt, maar Will Oirson gaat door

Hij zat er al een tijdje mee, maar nu mag het hoge woord er toch uit: Cursed P stopt ermee. Niet met draaien, maar wel met de naam. De uit Oirschot afkomstige dj/producer vindt het tijd voor vernieuwing. Hij gaat door als Will Oirson.
Cursed P

Willem van der Ploeg, zoals hij in het echte leven heet, woont nu al een tijdje in Amsterdam, maar zijn roots liggen in Brabant. 15 jaar geleden begon hij onder de naam Cursed P met draaien. En in die tijd heeft hij al een paar grote shows op zijn naam gezet, waaronder in Trouw, Studio 80, de Gashouder, de VS en op Tomorrowland en STRP Festival.

Maar het begon allemaal in Brabant waar hij op vaste plekken heeft gedraaid. “Heel veel liefde gaat ook naar Eindhoven en Den Bosch, waar ik jaren resideerde. Daar ben ik opgegroeid in twee scenes die keihard vechten voor bestaansrecht,” zegt hij op Facebook. 

‘Naam heeft te negatieve lading’

Nu is het tijd voor iets nieuws. Te beginnen met een andere naam die zijn afkomst niet verloochent: Will Oirson.

Het alias Cursed P is hij inmiddels ontgroeid.  “Het heeft een te negatieve lading voor de muziek die ik draai én er komt een nieuw project aan,” vertelt Van der Ploeg. “Daar zit ik al bijna een jaar lang mee in m’n hoofd en de tijd is daar om er nu ook werk van te maken.”

Lucky Done Gone

Samen met de Tilburger Gijs Voesten, alias Lucky Done Gone, gaat hij de krachten bundelen. “In december komt er een allnighter aan in de Arcade in Eindhoven en dat moet de kroon op ons werk worden.”

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

PLOEGENDIENST Festival: Volle bak terug naar het oude speciaal

Het Bredase PLOEGENDIENST Festival had de eer (en het lef) de Summer of Love van 2021 te openen in...

Clubscene Eindhoven krijgt almaar hardere klappen

Hoop op structureel clubben op goede house en techno in Eindhoven lijkt almaar verder te vervliegen. De gesloten club...