zaterdag, maart 6, 2021
Home Music House De Club Roermond: elektronische muziek goed op de kaart zetten

De Club Roermond: elektronische muziek goed op de kaart zetten

-

Roermond is een nieuwe club rijker, en in de naam draaien ze er niet omheen: De Club. De zaak is gevestigd aan de van oudsher roemruchte Veldstraat om de hoek bij het Stationsplein. De Club is een inititief van Robert van Cruchten, Berend Matzinger en Hans Lucas. 

 

Het trio achter De Club wil voorzien in de behoefte die er in Roermond is aan een grotere locatie met een modernere programmering. Want voorheen was het aanbod in hun ogen te veel gericht op goed bedeelde Duitsers.

- Advertisement -

De enige andere locatie van het zelfde formaat (circa 600 bezoekers) in Roermond en eigenlijk in Midden-Limburg is de grote zaal van ECI Cultuurfabriek. De programmering van ECI is meer divers vanuit haar rol als poppodium voor de regio.

Een andere locatie die wel een dergelijke programmering kent is Azijnfabriek 2.0. Berend Matzinger is daar eigenaar en was vanuit dat perspectief op zoek naar een grotere ruimte. Azijnfabriek heeft een capaciteit van zo’n 300 bezoekers.

>> Zie ook: Solar Weekend in 11 dwaze delen <<

De Club

SOHO

De Club programmeert meer dan alleen dance. Hun rol is meer die van evenementenlocatie. Toch willen ze de elektronische muziek in de regio goed op de kaart zetten en minimaal eens per maand hun eigen clubavond SOHO draaien.

De programmeurs willen daarbij grensoverschrijdend gaan werken. Zo stond afgelopen zaterdag DJ Suze Grun in de booth, die een delegatie Duitse fans meebracht. Zelfs tv-zender ZDF kwam opnames maken. Naast deze duitse dame draaiden Omeo, Krijn, Erik van de Vossenberg Neerlands house- en technopionier Remy Unger. (Binnenkort een interview met hem op This Is Our House)


De Club

Op 25 november organiseert Brandstof een avond in De Club met o.a. Sandrien en Patrice Bäumel. Houd de Facebookpagina van De Club in de gaten voor meer events.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nationaal Evenementenplan gepresenteerd: ‘Per 1 juli volle capaciteit en geen afstand’

Vanaf juli moeten evenementen in hun volle capaciteit en zonder 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden. Dat is het...

DGTL 2021 kondigt volledige line-up aan: o.a. Camelphat, Love Minus Zero en Villalobos naar NDSM in september

In 2021 keert DGTL terug in Amsterdam. Deze editie van het evenement vindt plaats op 11 en 12 september...