De Nacht Staat Op; niets te vrezen!

-

Home » Nieuws » De Nacht Staat Op; niets te vrezen!

Tijdens de heropening van de nacht, aanstaande zaterdag 12 februari, geeft de politie vrij spel aan deelnemende clubs. Het kabinet wilt niet tegemoet komen aan de eisen voor de nieuwe politie-cao, dus knijpen agenten een oogje dicht dit weekend.

Woensdag 2 februari kwam de nachtcultuur met een nieuw initiatief: De Nacht Staat Op. De nachtclubs gaan open. Maar waar eerst nog een boete op de loer lag, valt er nu niets meer te vrezen. De politievakbonden laten weten hun achterban op te roepen om de protestactie aanstaande zaterdag ‘zonder handhaving of sancties door te laten gaan’.

Geen boetes

Politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB laten in een gezamenlijke verklaring weten dat politiemedewerkers zich dit weekend voornamelijk gaan bezighouden met primaire politietaken als noodhulp en dienstverlening. En dus zullen er geen boetes uitgeschreven worden tijdens de protestactie ‘De Nacht Staat Op’.

In horecagelegenheden waar dit weekend calamiteiten plaatsvinden worden ze wel verwacht op te treden. Hierbij geven de bonden een duidelijk signaal af aan het kabinet, dat juist rekende op handhaving. De actie voor een betere cao duurt tot eind volgende maand.

>> Check ook: De Nacht Staat Op: Veel clubs zaterdag open, maar wordt er gehandhaafd?

Het slot gaat eraf

Heel lang hoeven de uitbaters van nachtclubs niet meer te wachten. Haagse bronnen laten weten dat het kabinet eind van de maand eraan denkt veel maatregelen te laten vallen. Hier zou de 1,5 meter afstand regel onder vallen, net zoals het coronatoegangsbewijs. Wel benadrukken ze dat er nog definitieve besluiten moeten worden genomen.


De Nacht Staat Op

Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Lotte Snepvangers
Lotte Snepvangers
Lotte is een studente Communicatie met een journalistieke achtergrond. Vanwege haar liefde voor techno, deep house en psytrance is ze vaak op raves te vinden. Deze liefde vertaalt ze graag door naar content die met haar favoriete genres te maken heeft.

Gerelateerd

‘Die Hard’ Cor van Leeuwen over Thunderdome 2022: “Vol met liefde!”

Zaterdag 10 december zullen 50.000 gabbers zich verzamelen in de Jaarbeurs in Utrecht, om de 'verjaardag' van de Wizard...

House & techno in december 2022: deze highlights mag jij niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...