Debuutalbum Lucas & Steve een muzikale liefdesbrief geschreven in puur goud

-

Home » Nieuws » Debuutalbum Lucas & Steve een muzikale liefdesbrief geschreven in puur goud

Wereldveroveraars Lucas de Wert en Steven Jansen, in de volksmond beter bekend als Lucas & Steve, hebben hun royale discografie uitgebreid met het langverwachte debuutalbum Letters To Remember. De boezemvrienden uit het mooie Maastricht weten al sinds het begin van de jaren tien de harten van menig danceliefhebber te veroveren met hun opzwepende melodieën en vreugdevolle vocalen.

Storytelling staat bij de twee heren hoog in het vaandel; alle ervaringen die Lucas & Steve de afgelopen tijd opdeden – van Londen tot aan Stockholm en van Los Angeles tot aan Amsterdam – komen samen op Letters To Remember. Iedere track vertelt zijn eigen, unieke verhaal op het album.

De kleurrijke Future House virtuozen laten het thema liefde vaker terugkeren in hun platen. Een trucje dat niet snel zal vervelen. Bovendien had Lucas ook ‘Love On His Mind’ en stapte hij onlangs in het huwelijksbootje met zijn Evelien.

Hierbij een uitgebreide track voor track recensie van het memorabele debuutalbum van Lucas & Steve.

Letters

De eerste track van het album is meteen een knaller van formaat: Letters. Officieel uitgebracht aan het einde van de lentemaand mei en inmiddels al meer dan twaalf miljoen keer gestreamd op Spotify. Letters is de blikvanger van het album en wordt gekenmerkt door zomerse Avicii-esque sounds en synths. Een energiek feel-good nummer dat voor dagen in je hoofd blijft rondzweven. De lyrics en vocalen van Haris zijn spot on en het gebruik van de gitaar raakt exact de juiste snaar. Meeneuriën en meezingen gegarandeerd!

I Want It All

Hypergevoelig, nagelnieuw nummer waarin de piano een prachtige hoofdrol speelt. I Want It All is gebombardeerd tot de allernieuwste hitsingle en zal de hitlijsten en radiostations razendsnel veroveren. De creatie van dit nummer begon met de compositie van de drop. Samen met Adriaan Persons en Haris schreven de Spinnin’ Records sterren het gezang rondom de track.

I Want It All bouwt langzaam op naar een climax met pit. De eerste drop komt redelijk onverwachts, bij het tweede hoogtepunt loopt de melodie gelukkig wél door. Deze melodie classificeer ik namelijk bij de crème de la crème onder de Progressive House platen en is van ongekend hoog niveau. Right in the feels!

We feel the glorious melody of ‘I Want It All’ fits perfectly with the theme of the song.

De kersverse videoclip deed – net zoals de release van het album – afgelopen vrijdag zijn intrede.

Bijzonder feitje: Lucas componeerde de drop melodie en akkoorden op de Bösendorfer vleugel van zijn moeder, terwijl zij aan zijn zijde genoot van de compositie. Dit maakt het nummer extra bijzonder voor Steve. Zijn moeder leert hem nu ook piano spelen.

Wait For Life

Vanaf de eerste seconden hoor je al meteen de typische Lucas & Steve klankkleuren en muziekopbouw. Het nummer straalt een buitengewoon gevoel van gelukzaligheid uit. Ook geven de twee heren een belangrijke boodschap en levensles mee aan de luisteraars: “Don’t you ever wait for life!”

Where Have You Gone (Anywhere)

Lucas & Steve zorgden in het recente verleden met releases als Source, Inception en Anywhere – alle drie gekarakteriseerd door het ontbreken van zang – voor variatie in de produceerkeuken. De ietwat later toegevoegde ‘Where Have You Gone’ vocalen geven desalniettemin een extra dimensie aan Anywhere. De combinatie van de twee is een match made in heaven!

Deze vierde albumtrack is inmiddels al twee jaar op de radiostations en in de top charts te beluisteren en gaat nog steeds keihard. Het zal niet heel lang meer duren voordat deze dansplaat de magische grens van 100 miljoen (!) Spotify streams aantikt.

Magnets (feat. Clara Mae)

Wat heeft de Zweedse singer-songwriter Clara Mae een ontzettend fijne stem! Het spelen en ‘tweaken’ met haar ingezongen vocalen kun je wel aan Lucas & Steve overlaten. De krachtige opbouw naar de tweede drop is mijn favoriete gedeelte van de track. De vrolijke deuntjes blijven lekker door de track heen dansen. Blijkbaar vond het management van L&S de track niet albumwaardig, maar de mannen zelf daarentegen gelukkig wel. Daar ben ik het volkomen mee eens!

Perfect (feat. Haris)

De melodie is van A-Ha’s legendarische all-time klassieker Take On Me (1984). Perfect is enorm catchy en geproduceerd in een iets langzamer tempo dan je van Lucas & Steve gewend bent. Het nummer werd vol overgave ingezongen door Haris Alagic, een Nederlandse singer-songwriter van Bosnische afkomst.

Het is niet de eerste keer dat Lucas & Steve een klassieke melodie in een verfrissend nieuw jasje steken: met Up Till Dawn (On The Move) en Do It For You pasten zij dit kunststukje eerder al toe!

Bovendien is de videoclip ook een must-see!

When You’re Alone (feat. Kiesza)

Gave sounds in de drop met een simpele, maar uiterst effectieve melodie. De samenwerking met Kiesza ontstond nadat het duo vorige maand Love Me With Your Lie van de singer-songwriter heeft geremixt. When You’re Alone is een buitenbeentje en zorgt voor een aangename afwisseling in het album. Sometimes less is more!

Glory (feat. Laura White)

De aandacht wordt meteen gevestigd dankzij het herkenbare stukje piano aan het begin. Romantisch, outside the box én triomfantelijk. Singer-songwriter Laura White zorgt voor de soul en jazzy invloeden. Een zogenoemde ‘Candlelight Version’ van Glory zal absoluut niet misstaan!

Another life (feat. Alida)

Another Life omvat een volwassen popsound met de karakteristieke L&S melodieën. Gereleaset op 4 september 2020 als voorproef op het album. Er vindt een bijzondere transformatie plaats tijdens deze ‘ballad’. De – naar mijn mening – melancholische en melodramatische ouverture verandert en bouwt op naar een levenslied met vrolijke boventoon. Een gulden middenweg tussen een luisterhit en een festivaldansplaat. Shout-out naar de Noorse zangeres Alida voor haar fantastische stemgeluid!

Lucas & Steve: “Wij schreven dit nummer toen we één van onze laatste tournees deden door de Verenigde Staten, vóórdat de wereld compleet stilviel. Wij stopten bij Los Angeles om muziek te schrijven met een aantal ongelooflijk getalenteerde mensen en schreven dit nummer samen met Alida bij Teemu thuis. COVID-19 verspreidde zich als een olievlek over de hele wereld en wij dachten dat het gevoel van onzekerheid over de toekomst voor iedereen herkenbaar zou zijn. Op deze manier kwamen wij allemaal in de sfeer van het schrijven van een lied over een onmogelijke liefde. Wat er nu niet kan zijn, maar wat wel zou kunnen in een andere wereld. In een ander leven. Tijdens deze sessies wisten we dat we aan iets speciaals bezig waren. De plaat voelt voor ons nog steeds precies zo aan!”

Letters To Remember

All Cried Out (& Alter Boyz)

Zoals bij veel albums sneeuwen er altijd een aantal tracks onder. Dit is niet of nauwelijks het geval als je alle releases los uitbrengt en uitsmeert over een langere periode. Vaak ga je tracks zoals All Cried Out meer waarderen naarmate de tijd vordert en dus vaker beluistert. Tot dusver pakt deze track mij niet echt. Het heeft een popachtige vibe à la Ed Sheeran. Voor de veelzijdigheid wel fijn dat ‘ie’ op deze plek van het album staat.

Long Way Home (& Deepend)

Een zomerhit pur sang van Zuid-Limburgse makelij. Dit nummer kwam uit in een periode (zomer van 2019) dat het op persoonlijk vlak iets minder met mij ging. Toen dit nummer dagelijks op repeat stond, gaf dit een positief effect op mijn gemoedstoestand. Wat deze muziek allemaal met een mens kan doen, is onbeschrijfelijk. Een gouden collab met Deepend. Dat smaakt naar meer!

Don’t Let Me Down

Voor mij was dit liefde op het eerste gehoor! De opzwepende, ultraeuforische melodielijnen veroorzaakten ‘instant’ kippenvel. Don’t Let Me Down is een fantastisch feel-good nummer die je keihard door de speakers knalt als je op een warme zomeravond – al wegdromend – in de cabrio naar huis rijdt en de ondergaande zon langzaam ziet verdwijnen achter de horizon. Dit nummer neigt naar pure perfectie.

We miss this!! The summer days, no lonely nights… 🧡☀️ #Letters

Help Me Remember (& Dyson)

Don Diablo-achtige track met een aardig flinke bass. Ook hier waren Lucas & Steve niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Help Me Remember bevat een drop die namelijk een soort van anticlimax heeft, wat niet mijn voorkeur geniet, maar daardoor wel in aanmerking komt voor de originaliteitsprijs. De van oorsprong Britse Lauren Dyson, die in het verleden succesvol samenwerkte met en muziek schreef voor diverse popsterren, tilt de song naar een hoger niveau.

When I’m Down (feat. Aron Blom)

Een track die meer richting het Trance genre gaat. De melodie is een beetje zweverig en de drop is ‘relaxt’ met wat duistere sounds erdoorheen. De vocalen klinken een beetje zeurderig, wat het voor mij één van de mindere platen van het album maakt.

Comes Your Way (Inception)

Zelfde trucje als met Where Have You Gone (Anywhere). De vocals zijn meer dan een welkome toevoeging aan Inception. Echter, ik verwachtte dat de melodie aan het begin van de track, zou worden doorgetrokken. Enigszins verrassend kwam daar toch de climax van het Ultra Live 2019 Anthem. Een clubtrack en festivalbanger die naar mijn mening meer aandacht verdient en deze nu hoogstwaarschijnlijk wel gaat krijgen met de toevoeging van de vocalen en de gitaarsounds.

Won’t Fall In Love

Last but not least: géén keiharde* afsluiting, maar een rustig radiolied. Met Won’t Fall In Love weten Lucas & Steve weer ontzettend veel gevoel in deze parelachtige plaat te leggen. Een passend einde van een uur luisterplezier!

*Liefhebbers van de wat hardere muziek van Lucas & Steve zullen nog even moeten wachten. Het wachten wordt gegarandeerd beloond met diverse clubmixen die ongetwijfeld in de komende maanden worden uitgebracht.


EINDOORDEEL

Letters To Remember is een veelzijdig en toegankelijk album met heerlijke pop-danceplaten. Het Nederlandse duo werkte samen met meerdere veelbelovende singer-songwriters die nóg meer glans aan het album geven. Ondanks dat COVID-19 iedereen in de dancewereld en daarbuiten in de houdgreep houdt, brengen Lucas & Steve met hun Letters To Remember licht in de duisternis.

Al met al een album om over naar huis te schrijven en om niet snel te vergeten. Een negen met een gouden griffel!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter de Valck
Peter de Valck
Creatieve contentmarketeer, energieke evenementenorganisator, socialmediagoeroe, sportfanaat en (Hard) Dance liefhebber, die niet alleen de bal naar de juiste kleur weet te spelen, maar ook het spelen met woorden tot een handelsmerk heeft bekroond. U vraagt, Peter schrijft! Wil jij dat Peter verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle of hardcore releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardstyle in december: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....