zaterdag, februari 24, 2024

Aftellen maar: DGTL opent festival-bal met muzikaal avontuurlijke driedaagse

-

Home » Nieuws » Aftellen maar: DGTL opent festival-bal met muzikaal avontuurlijke driedaagse

Natuurlijk, maart is nog jong en koud. Maar nu de dagen langer worden, de timelines voller, de virus-verspreiding kleiner en de knaldrang groter, weet je ook welke warmte er aan de horizon gloort: festivals! Het is nog maar een dikke maand tot dé grote opener van het seizoen binnen de elektronische muziek: DGTL. Dat betekent: drie dagen vol exclusieve, avontuurlijke acts, waarbij voor ons vooral de zondag eruit springt. Alle timetables staan sinds vandaag online.

We schreven vorig jaar al lovend over de grote comeback van DGTL. Dit jaar, bij de tiende editie in moederstad Amsterdam, is het festival erop gebrand die lijn door te trekken.

DGTL 2023 vindt plaats in het paasweekeinde, van vrijdag 7 tot en met zondag 9 april. Het dagfestival is op zaterdag en zondag, binnen en buiten op het karakteristieke NDSM-terrein. Daar worden niet minder dan zeven verschillende stages ingericht, waaronder een door het fameuze Boiler Room.

Op alledrie de dagen is er een nachtprogrammering. Na de traditionele Opening Night (dit jaar met o.a. Grammy-winnaar Mura Masa en The Blessed Madonna) zijn er afters op zaterdag- en zondagnacht.

Toppers op zondag

De zaterdag is overdag al zo goed als uitverkocht, maar voor ons springt vooral de line-up van de zondag eruit. Wat te denken van dj-sets van Bonobo (zelden in Nederland te zien), The Martinez Brothers, Hunee, Octo Octa en Hot Since 82.

Qua live shows kun je je zondag warmen aan o.a. Henrik Schwarz, Moderat, Monolink, Soichi Terada en Max Cooper, met een speciale AV-show. Coloray (hier ons interview in aanloop naar DGTL 2022) keert terug op de line-up, maar nu ook met een live- in plaats van een dj-set. En dan zijn er nog vele handenvol avontuurlijke ontdek-acts, waarvan wederom opvallend veel van het vrouwelijke geslacht. Aanrader: Akua, met haar mix van electro, hiphop en drum-‘n-bass.

Alle timetables staan sinds woensdag 1 maart online.


DGTL 2023

Check alle info over en tickets voor DGTL 2023 op de website.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...