zondag, oktober 1, 2023

DGTL Festival kondigt imposante line-up en terugkeer van derde dag aan

-

Home » Nieuws » DGTL Festival kondigt imposante line-up en terugkeer van derde dag aan

Omikron of niet, met de bekendmaking van een spannende, veelzijdige en vooral imposante line-up belooft DGTL Festival in Amsterdam het outdoor seizoen in stijl af te trappen.

DGTL Festival vindt dit jaar verspreid over drie dagen plaats op de NDSM Werf in Amsterdam. Op vrijdag 15 april is er eerst de terugkeer van de DGTL Opening Night. Waarna het op zaterdag 16 en zondag 17 april weer diep de traditionele weekender in duikt.

De openingsnacht krijgt gestalte in een concert-achtige setting, met een zeer speciale live set van headliner Monolink. Daarna volgt een uitgebreide back-to-back set van Âme & Dixon.

ndsm werf dgtl festival

Talent en nieuwkomers

Met 7 podia en meer dan 80 acts geeft DGTL dit jaar graag nog meer ruimte aan lokaal talent en veelbelovende nieuwkomers. 

Headliner op zaterdag is de legendarische dj, producer en pionier Laurent Garnier. Hij wordt geflankeerd door mede-Fransman Folamour, die geldt als een van de belangrijkste jonge artiesten die binnen de house en disco is opgestaan.

Beide headliners worden gesupport door een keur aan spannende nieuwkomers. Zo zijn er de energieke dj/producer India Jordan en de Britse Jaguar, die bekend staat als ontdekker van nieuw talent in het hele spectrum van diversiteit en inclusiviteit. TSHA geldt als een van de meest opvallende vrouwelijke elektronische muziektalenten uit het Verenigd Koninkrijk.

Paul Kalkbrenner in lineup dgtl festival

Paul Kalkbrenner

Ook op zondag druipt de kwaliteit aan alle kanten van de line-up af. Niemand minder dan Paul Kalkbrenner (foto boven) trapt af met een bijzonder live optreden. John Talabot & Mano le Tough doen een langverwachte back-to-back. En lokale lieveling Job Jobse sluit voor de allereerste keer de Modular Stage af met zijn kenmerkende spectaculaire stijl.

DGTL kent al een aantal jaar een speciale LIVE Stage, waar dit jaar op zondag weer tal van nieuwe liveshows geprogrammeerd staan. Zoals van het elektronische duo Overmono en de in Berlijn gevestigde house-dj en producer Sofia Kourtesis. Fans van opkomende supersterren kunnen alvast uitkijken naar de uit Manchester afkomstige dj/producer Anz, bekend om haar veelzijdige kijk op hedendaagse Britse clubmuziek. 

DGTL Festival line-up

Complete line-up DGTL Festival

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het legertje aan klinkende gevestigde namen uit de (voornamelijk) house en techno. Wat te denken van Adriatique, Hot Since 82, Rampa vs &Me en Roman Flügel? Alle namen vind je hierboven in de complete line-up.


DGTL Festival 2022

Tickets en meer info over DGTL Festival 2022 vind je via de website van DGTL. Kijk hier voor onze eerdere content over DGTL Festival.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Aftellen maar: DGTL opent festival-bal met muzikaal avontuurlijke driedaagse

Natuurlijk, maart is nog jong en koud. Maar nu de dagen langer worden, de timelines voller, de virus-verspreiding kleiner...

Hardstyle tips in september 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...