maandag, augustus 2, 2021
HomeNieuwsGuetta populairste dj, verschillen met DJ FACT TOP 100 enorm

Guetta populairste dj, verschillen met DJ FACT TOP 100 enorm

-

Fransman David Guetta is na 9 jaar terug aan de top der populairste dj’s volgens de jaarlijkse ranglijst van DJ Mag. Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike (vorig jaar op 1) is runner-up, voor onze landgenoot Martin Garrix. De verschillen tussen de Britse, subjectieve populariteitspoll en onze eigen DJ FACT TOP 100 zijn ondertussen aanzienlijk. In de wekelijkse podcast van radiozender KINK legde onze columnist en DJ FACT TOP 100-analist Denis Doeland de verschillen uit.

Voor het eerst in 20 jaar staat er geen Nederlander bij de eerste 2 in de DJ Mag Top 100. In de rest van de top-10 staan nog wel volop landgenoten: Armin van Buuren (4), Don Diablo (6), Afrojack (7) en Oliver Heldens (8).

Het mag opmerkelijk heten dat DJ Mag de lijst dit jaar heeft uitgebracht, aangezien dance-artiesten door de coronacrisis nauwelijks hebben opgetreden.

- Advertisement -

Dit gegeven, opgeteld bij de al jaren aanzwellende kritiek op het subjectieve karakter van de populariteitspoll, leidde tot een alternatieve lijst van Denis Doeland, NXTLI en TIOH.

>> Zie ook – DJ Mag Top 100: Tijd om af te kicken van ‘doping van de dance’

Denis Doeland besprak vrijdag 13 november onze DJ FACT TOP 100 in de wekelijkse podcast van KINK.

DJ FACT TOP 100

Deze DJ FACT TOP 100 is gebaseerd op feiten, om te beginnen de digitale reputatie van dance-acts. Wanneer de industrie weer hersteld is, zullen ook andere meetbare succes-parameters als boekingen, inkomsten en streams worden meegenomen in de lijst.

In de DJ FACT TOP 100 staat Marshmello bovenaan, in de lijst van DJ Mag staat de Amerikaan op 11. Behalve de Braziliaan Alok is er geen enkele overeenkomst in de top-10.

Denis Doeland is dan ook kritisch op de wederom in de media breed uitgemeten ‘nummer 1’ volgens DJ Mag. “Behalve dat Guetta de meeste volgers heeft is er geen enkele duidelijke aanwijzing dat hij erg betrokken is bij zijn fanschare. Het is opmerkelijk dat je de nieuwe nummer 1 van de wereld wordt met nauwelijks optredens.”

DJ FACT TOP 100

De complete DJ FACT TOP 100 is hier te bekijken.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Hardcore in augustus: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...

Bass in augustus: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...