vrijdag, februari 23, 2024

Doloris: Rooftopbar met doolhof brengt Tilburg in hoger sferen

-

Home » Uncategorized » Doloris: Rooftopbar met doolhof brengt Tilburg in hoger sferen

Voortkomend uit het eigen, lokale nachtleven én dat van Berlijn opent volgend jaar mei in Tilburg een grote culturele trekker in de binnenstad. Doloris is de naam van een surrealistisch, kunstzinnig doolhof. Met daarboven, om in hoger sferen te blijven, een enorme rooftopbar.

 

Doloris wordt momenteel gebouwd op de bovenste etages van het voormalige postkantoor. Dat ligt pal naast het centraal station in Tilburg.

Enerzijds omvat Doloris het doolhof. Dit wordt volgens de makers een ‘alternatieve realiteit die het zelfbewustzijn en de verbeelding triggert en je zintuigen op scherp zet’. Daarbij kun je een walk-through experience verwachten. Die kun je al klimmend en kruipend verkennen.

Met een teaser en een trailer op de website van Doloris wordt de spanning nu al aardig opgebouwd.

Wilder Renate

Het project is een samenwerking tussen het Berlijns kunstenaarscollectief Karmanoia en Tilburgs cultureel bureau Qanvas. Die laatste is onder meer de organisator van festival Aus Berlin.

Bedenker van het universum is Tim Henrik Schneider. Hij maakte in zijn thuisstad Berlijn een soortgelijk doolhof voor nachtclub Wilder Renate. Onder de naam ‘Peristal Singum’ trok het daar tussen 2010 en 2014 tienduizenden bezoekers.

Doloris Tilburg logo

Rooftopbar

Momenteel bouwt Schneider met een team van 5 Duitse en 15 Nederlandse kunstenaars aan de Tilburgse variant. De ruwbouw bestaat uit een geraamte waar de installatie de komende tijd laag na laag, kamer na kamer wordt opgebouwd. Het team verwacht nog 9 maanden nodig te hebben om de installatie te realiseren.

This Is Our House was deze week even op kantoor bij Qanvas. Dat ligt pal naast de installatie-in-aanbouw. Binnenkijken werd ons strikt verboden, het labyrint moet strikt geheim blijven. In de gang hangen bordjes die eenieder verbieden foto’s te maken.


Volg TIOH op Facebook:


Naast het mega-doolhof komt komt er dus ook nog een rooftopbar. Dit betreft een café-restaurant annex evenementenlocatie met 400 vierkante meter dakterras, waar je kunt genieten van uitzichten als op de foto hierboven.

Volgens Qanvas gaat het om een van de grootste rooftop-horeca van de Benelux, binnen en buiten.


Meer Doloris

Doloris opent in mei 2019. Meer info via www.doloris.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...