maandag, december 4, 2023

Draaimolen maakt van nood een deugd op mystieke nieuwe locatie

-

Home » Genres » House » Draaimolen maakt van nood een deugd op mystieke nieuwe locatie

Wat in eerste instantie niet de bedoeling was, bleek achteraf toch een succes: Draaimolen Festival op het terrein van voormalig revalidatiecentrum Charlotte Oord in Tilburg. 

Draaimolen Festival
De mainstage by night.
Het is voor het eerst dat er een festival op dit terrein werd georganiseerd. Noodgedwongen, maar Draaimolen maakt van de nood een deugd.

 

Vanaf de weg rondom het terrein wordt het sfeertje eigenlijk al weergegeven: een beetje mysterieus en sprookjesachtig. De lichten van de twee podia schijnen op en door de verschillende donkere boomtoppen en de diepe bastonen banen zich een weg door de houten stammen.

 

Eenmaal binnen leidt een pad naar een soort binnenplaats waar er weer verschillende kanten op kan worden gegaan. Er zijn twee podia, er is een aparte hoek met eten en een chill-out. Die heeft wel wat weg van het beeld op Best Kept Secret: lampjes in de bomen, stronken op de grond en zitten maar.

Maceo Plex

Verder waren er wat weinig wc’s en kwam het feest op de experimenteel geprogrammeerde mainstage pas bij afsluiter Maceo Plex echt goed op gang. Bij de Machine Stage van technobaas Ben Sims is het over de hele dag drukker en energieker.

‘Als je hard werkt en nooit opgeeft kun je alles bereiken’

Door de mystieke locatie en aankleding ademt Draaimolen dit keer sowieso een beetje het BKS-sfeertje uit. Maar die aankleding had van sommigen nog wel wat meer gemogen.

De organisatie van Draaimolen is zelf erg blij met de locatie, ondanks dat het niet het originele plan was om hier neer te strijken. “We krijgen ontzettend veel positieve reacties, dat is natuurlijk super tof,” vertelt organisatielid Gaby van Brunschot (25). “Het heeft best veel moeite gekost om op deze toplocatie terecht te komen en om het terrein te krijgen zoals het nu is.”

“Als je hard werkt en nooit opgeeft kun je alles bereiken, en dat heeft het hele team maar weer eens bewezen”, postte mede-eigenaar van Draaimolen Milo van Buijtene na afloop enthousiast op Facebook. Tegen Our House vertelde hij in een uitgebreid interview dat hij en zijn team wekenlang met groot materieel aan de slag waren gegaan om de onontgonnen locatie festivalklaar te maken.

6000 bezoekers

Het festival trok vorig jaar nog zo’n 3500 bezoekers. Zaterdag waren dat er zo’n 6000, al waren er zeker bij de mainstage nog flink wat lege plekken te zien. Een behoorlijke groei dus. “We zien dat er steeds meer mensen van buiten Tilburg naar het festival toekomen”, vertelt Gaby.

Waar de volgende editie van Draaimolen Festival plaatsvindt, is nog niet bekend. Charlotte Oord is in principe eenmalig, maar Draaimolen voelt zich er al helemaal thuis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...