Drijvende festivals: Paul Sparkes draait op WattrWorld

-

Home » Nieuws » Drijvende festivals: Paul Sparkes draait op WattrWorld

Paul Sparkes bevindt zich in een fijne positie. Waar andere dj’s soms al negentien maanden geen gig hebben gehad, is de in Amsterdam wonende Brit resident van ’s werelds eerste drijvend festival: WattrWorld. Huisschrijfster Marceline Geelen had een kort gesprek met hem.

“Hey Paul. Kun je onze lezers iets vertellen over je drijvende residency bij WattrWorld?”

“Jazeker. Sherley Yahya en ikzelf organiseren al sinds 2015 feestjes op kleine, gekke en grappige bootjes waarmee we door de grachten van Amsterdam varen. We doen dit meestal op Koningsdag. Toen alle festivals vorig jaar uitvielen en de clubs moesten sluiten, werd Sherley hier juist door geïnspireerd. Ze besloot tegen de stroom in een tandje bij te zetten. Ze vormde een team om zich heen en lanceerde Sunset Sail. Na zes edities, waarvan eentje op een grotere boot met Nick Warren, was het idee voor WattrWorld geboren.”

“Nu, in 2021, is drijvend festival WattrWorld gelanceerd en heeft enorm geprofiteerd van het gemis van clubs en festivals. Het is ongelooflijk, maar WattrWorld is een van de enige dance-events dat in Nederland nog steeds plaats mag vinden. Sherleys visie betaalde zich dus uit!”

Drijvend festival: feesten op het IJsselmeer

“Afgelopen jaar heeft Sherley, die aan het begin van het jaar een samenwerking met de organisatie DutchWeek aanging, vanaf het voorjaar meer dan twaalf events georganiseerd. Op een van die onvergetelijke edities, WattrWorld Beyond, zeilden zelfs drie schepen tegelijkertijd over het IJselmeer.”

“Deze zomer heeft WattrWorld talent van overal ingevlogen. Denk hierbij aan Patrice Baumel, Miss Melera, Olivier Weiter, Joyhauser, Collee en 16Bit Lolitas. Sommige dj’s waren praktisch in tranen toen ze eindelijk weer voor publiek konden draaien.”

“Aanstaande zondag verwelkomen we een grote legende op WattrWorld. DJ Sasha zal naast mij als resident in de booth staan. We hopen op mooi en zonnig weer, want dat draagt natuurlijk nóg meer bij aan de goede vibe.”

“Hoe heb jij persoonlijk de lockdown doorstaan?”

“Ik was gewend om elke maand overal heen te vliegen voor gigs. Naar de Verenigde Staten, Oost-Europa, het Verenigd Koninkrijk… Ik heb veel optredens gemist en ik ben bijzonder teleurgesteld dat events als Wooferland op 28 augustus zijn gecanceld. Ik blijf echter positief gestemd en kijk uit naar 2022. We komen sterker terug, maar op dit moment is veiligheid het belangrijkste.”

Paul Sparkes, resident bij WattrWorld, een drijvend festival

“Heeft de lockdown, behalve je residency bij WattrWorld, nog iets anders positiefs opgeleverd?”

“Ik heb natuurlijk meer tijd gehad om in de studio te zitten. Het is gemakkelijker om door de week focus te hebben als je niet elk weekend hoeft te reizen. Daarnaast heb ik lekker veel gekookt en aan mijn conditie gewerkt. Ook heb ik behoorlijk wat tijd in de natuur doorgebracht. Het is goed om soms een beetje gas terug te nemen.”

“Je had het over de studio. We kunnen dus nieuwe releases verwachten?”

“Jazeker. Ik kan met trots vertellen dat mijn track Hour of Wonk op Dave Seaman’s label Selador Recordings is uitgebracht. Ik heb zo’n zes maanden aan deze track gewerkt. De komende maanden komen nog enkele tracks uit op verschillende belangrijke labels.”

“Wat staat er nu voor op je agenda?”

“Aanstaande vrijdag 13 augustus kun je me live in de mix horen op Radio Decibel, van middernacht tot 1 uur. En zondag speel ik natuurlijk samen met Sasha op WattrWold. We proberen ook iets voor ADE 2021 te plannen, maar wachten nog op groen licht van de overheid. Fingers crossed dat we snel weer de clubs in mogen!”

TIOH: Bedankt voor dit gesprek Paul!

“Graag gedaan!”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Marceline Geelen
Marceline Geelenhttp://Marcygoeswild.com
Marceline is een doorgewinterd dance journalist. Zo heeft ze inmiddels meer dan tweehonderd (inter)nationale dj’s gesproken over hun debuut. Haar persoonlijke muzikale voorkeur gaat uit naar techhouse, deephouse en classics. Wil jij dat Marceline verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techhouse of deephouse releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: Paul Sparkes (UK) over zijn warm-up voor Sasha

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...