zaterdag, oktober 31, 2020
Home Nieuws Ook Mary Go Wild! komt met dance-quiz

Ook Mary Go Wild! komt met dance-quiz

-

De Dutch Dance Quiz is een interactieve (online) quiz die een ode aan meer dan 30 jaar dance in Nederland brengt. Er komen drie afleveringen, op zaterdag 17, 24 en 31 oktober, die vanuit Warehouse Elementenstraat in Amsterdam worden gepresenteerd.

Dancewinkel/uitgeverij Mary Go Wild!, dat onder meer het boek ‘DUTCH DANCE 1988-2018‘ van TIOH-Huisbaas Mark van Bergen uitbracht, is een van de drijvende krachten achter de quiz. Het initiatief komt van het Amsterdamse cultuurcentrum First Day Of Spring.

In een tijd dat de dance zo goed als stilstaat en zelfs Amsterdam Dance Event in haar jubileumjaar niet door kan gaan zoals we gewend zijn, is het mooi om stil te staan bij de rijke dance geschiedenis van Nederland.

In een drieluik worden kijkers tijdens de Dutch Dance Quiz getrakteerd op onverwachte vragen, unieke anekdotes en nooit eerder vertoonde beelden. Van de house-oerknal in de jaren ’80, waarna niets meer hetzelfde was, de komst van de Roxy, de iT en Parkzicht tot meezingen met 2 Unlimited, hakken op Thunderdome en de wereld die plat gaat voor onze grote Nederlandse dj’s.

Dance-iconen present

Een aantal Nederlandse dance-iconen richt zich met een quizvraag en/of anekdote rechtstreeks tot de kijker, onder wie Erick E, Chuckie, Martin Garrix, Mental Theo, Jaydee, Joris Voorn, oud-TMF presentatrice Fabrienne de Vries en pionier Ted Langenbach. Bekijk de trailer hieronder.

Danceliefhebbers kunnen hun kennis testen en kans maken op een Dutch Dance-prijzenpakket. Je kunt meespelen via een mobiele telefoon of tablet. Vanuit een speciale green room speelt het dj-panel met je mee. Je kunt de strijd aangaan met Dano, The Darkraver, Roog, Michel de Hey, Julian Jordan, Reinier Zonneveld, Boris Werner, Luuk van Dijk en dance liefhebster Geraldine Kemper.

This Is Our Club quiz

De Dutch Dance Quiz komt enkele maanden na onze eigen This Is Our Club Quiz, waarmee TIOH de allereerste quiz over de Nederlandse dance hield, tijdens de viering van ons 5-jarig bestaan. De quiz werd uitgezonden vanuit de Gin Fizz in Tilburg, met levende legende dj Dimitri als special guest. Momenteel werken we aan een vervolg.


Dutch Dance Quiz

Zaterdag 17, 24 en 31 oktober, vanaf 21:00, online op dutchdancequiz.nl of TV 538 (Ziggo/KPN). Zet jezelf hier op aanwezig.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is op het moment stagiaire bij TIOH. Ze volgt de opleiding tot International Event Manager aan de Breda University of Applied Sciences. Ze is een echte fan van de hardere stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Echter is haar muzieksmaak heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...