maandag, december 4, 2023

Eerste feest van Bonjour Bonsoir in Arcade + mixtape Bolivard

-

Home » Disco » Eerste feest van Bonjour Bonsoir in Arcade + mixtape Bolivard

Een managementbureau waarbij jonge talenten moeten kunnen leven van hun talent. Dat is het doel achter Bonjour Bonsoir, een bureau met een wereldwijd netwerk van nieuwe en gevestigde dj’s dat is gehuisvest in Den Bosch. Na releases en gigs in Los Angeles, Taiwan en Frankrijk is nu het thuisland aan de beurt. Op vrijdag 10 juni krijgt de Arcade in Eindhoven de primeur met een eigen feest waar onder andere Taras van de Voorde, Bolivard en Besnine uit Frankrijk en Leon Lour uit Groot-Brittannië voor komen overvliegen.

Achter Bonjour Bonsoir zit Rinze Dijkstra, een vlotte Bossche man die zijn carrière begon als bankier, maar 2,5 jaar geleden het roer volledig heeft omgegooid. “Het begon eigenlijk als grapje,” vertelt hij. De Australische dj LeBRON vroeg aan hem of hij een paar gigs voor hem kon regelen in Europa. “Geef mij een maand en dan doe ik dat,” gaat Dijkstra verder.

“Uiteindelijk lukte het om optredens te regelen in onder andere de Effenaar en club Moulin Rouge in Parijs.” Zo gezegd, zo gedaan. Voor Dijkstra was dit de omslag om te stoppen met zijn oude baan en zich volledig te richten op muziek. Het liefst elektronische muziek.

BonjourBonsoir

Franse electrohouse

Dijkstra is vooral een liefhebber van Franse house zoals Daft Punk en Laurent Garnier. Dit is dan ook terug te vinden in niet alleen de naam, maar ook de portefeuille van Bonjour Bonsoir.

Tracks van opkomende Franse dj’s zoals Bolivard en Besnine zijn al meer dan honderdduizend keer beluisterd op Soundcloud en voor Dijkstra is dit reden te meer om de dj’s uit zijn stal flink aan het werk te zetten. “Bolivard heeft samengewerkt met Holy Ghost en Aeroplane en is in Los Angeles uitgeroepen tot artiest van de maand,” vertelt hij enthousiast.

‘Wij lichten een hele nieuwe scene uit’

Besnine

De voor menigeen onbekende Besnine gaat het ook hard voor de wind. De luistercijfers op Soundcloud tikken met gemak de honderdduizend aan en Dijkstra is dan ook heel blij dat hij 10 juni naar Eindhoven komt voor zijn eerste Nederlandse gig. “Het is een ontzettend getalenteerde jongen met een rijke muzikale achtergrond,” zegt Dijkstra. “Elk instrument dat je hoort, bespeelt hij zelf.”

In Arcade krijgt het publiek volgens Dijkstra het beste van de afgelopen tijd te horen op het gebied van funky house en techno. “Wij lichten een hele nieuwe scene uit, nog nieuwer dan wat We Are Electric bijvoorbeeld doet.”

Bolivard
Bolivard

Bolivard + exclusieve mixtape

Om iedereen vast een opwarmer te geven voor het feest van Bonjour Bonsoir, is hier de exclusieve mixtape van Bolivard. “Het is zijn nieuwe, hardere stijl en alvast een voorbode op wat de rest van de wereld kan verwachten,” aldus Dijkstra.

Bonjour Bonsoir vindt op vrijdag 10 juni plaats in Arcade Eindhoven van 22.00 tot 04.00, kaarten kosten 6 euro.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Clubscene Eindhoven krijgt almaar hardere klappen

Hoop op structureel clubben op goede house en techno in Eindhoven lijkt almaar verder te vervliegen. De gesloten club...

Wethouder werkt aan locaties voor dancescene in Eindhoven

Het college van burgemeester en wethouders in Eindhoven, in de persoon van cultuurwethouder Mary-Ann Schreurs, werkt naar eigen zeggen...