vrijdag, juni 18, 2021
HomeNieuwsAmerikaans megafestival Electric Daisy Carnival komt naar Portugal: Dusk Till Dawn

Amerikaans megafestival Electric Daisy Carnival komt naar Portugal: Dusk Till Dawn

-

In een verrassende aankondiging heeft het Amerikaanse Insomniac Events dinsdag zijn plannen onthuld om Electric Daisy Carnival voor het eerst sinds 2016 terug te laten keren naar Europa. Ter viering van het 25-jarig bestaan keert EDC in de zomer van 2021 in stijl terug. In het weekend van 18-20 juni zal het debuut plaatsvinden op de stranden van Praia Da Rocha in het zuiden van Portugal.

In de afgelopen 25 jaar is Electric Daisy Carnival, ook wel naar EDC afgekort, uitgegroeid tot een van de grootste powerhouse-festivals. Samen met Ultra Music Festival en Tomorrowland behoort EDC bij de wereldwijde top.

De oorsprong van Electric Daisy Carnival bevindt zich in het zonnige Zuid-Californië, in Las Vegas. Sindsdien is Electric Daisy Carnival geland in andere steden van de Verenigde Staten en heeft het zichzelf verspreid naar andere delen van de wereld, zoals Mexico, Japan en China.

- Advertisement -

Nu hebben Pasquale Rotella (oprichter van Insomniac Events) en zijn crew aangekondigd dat ze voor het eerst weer hun zinnen hebben gezet op een locatie aan de overkant van de oceaan, met het nieuws van EDC Europe. Dat mag, zeker in deze onzekere coronatijden, op z’n minst opmerkelijk worden genoemd. 

Enorme uitbreidingen

In 2013 maakte Insomniac een van zijn eerste internationale ondernemingen met het debuut van EDC UK, in Engeland. Het festival liep vier jaar lang en liet de kenmerkende productie van Insomniac Events zien, met vele grote artiesten.

In 2017 werd het festival voorafgaand aan de opbouw geannuleerd. Dit kwam doordat de locatie, Milton Keynes Bowl, niet aan Rotella’s hoge verwachtingen voldeed. Hij zei erover: “Onze plannen om te verbeteren en te groeien op deze locatie, hebben zich niet ontwikkeld naar hoe we hadden gehoopt.”

Sindsdien heeft Insomniac Events wel andere evenementen naar Europa gebracht. Hieronder valt onder andere Dreamstate in het Verenigd Koninkrijk en Polen. Echter leek de terugkeer van EDC naar het continent een wensdroom te blijven.

Electric Daisy Carnival – United Kingdom

Mysterieuze locatie

Op 15 september, toen de festival-aankondiging de wereld in kwam, specificeerde het bericht niet waar het festival precies zou worden gehouden. Een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk kon ongetwijfeld in de koker zitten. EDC noemde in plaats daarvan ‘een zeer speciale locatie’ in Europa als onderdeel van het 25-jarig jubileumfeest.

Magisch oord

Nu is het bekend dat het op de prachtige stranden van Praia De Rocha in Zuid-Portugal gaat plaatsvinden. Deze locatie aan het strand staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en zal een vertrouwd thuis zijn voor degenen die massaal naar eerdere edities van het BPM Festival zijn gekomen. Een elektronisch muziekfestival in de zuidelijke kustplaats Portimão, waar de grootste dj’s van underground house en techno 4 dagen en nachten spelen.

Bekijk hier de spannende trailer voor EDC Europe 2021.

Rotella zei op Instagram: “Opgegroeid als surfer in Californië, zijn de stranden langs de kustlijn van Portugal altijd al een droombestemming van mij geweest.” Hoewel er nog geen datum is aangekondigd om kaartjes te bemachtigen voor de debuuteditie van EDC Portugal, zijn de prijzen bekendgemaakt via hun website. De normale tickets zullen beginnen vanaf €129, terwijl VIP tickets €199 zullen gaan kosten. Het middelpunt van het festival zal gaan over de thematiek ‘Dusk Till Dawn’.

In de komende weken en maanden zullen meer concrete details worden onthuld.


ELECTRIC DAISY CARNIVAL PORTUGAL

Vrijdag 18 t/m zondag 20 juni 2021, Praia Da Rocha, Portugal.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top-3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle of hardcore releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...