Tuesday, September 22, 2020
Home Nieuws Amerikaans megafestival Electric Daisy Carnival komt terug naar Europa

Amerikaans megafestival Electric Daisy Carnival komt terug naar Europa

-

In een verrassende aankondiging heeft het Amerikaanse Insomniac Events dinsdag zijn plannen onthuld om Electric Daisy Carnival voor het eerst sinds 2016 terug te laten keren naar Europa. Ter viering van het 25-jarig bestaan keert EDC in de zomer van 2021 in stijl terug. De data en de locatie van het festival moeten nog bekend worden gemaakt.

In de afgelopen 25 jaar is Electric Daisy Carnival, ook wel naar EDC afgekort, uitgegroeid tot een van de grootste powerhouse-festivals. Samen met Ultra Music Festival en Tomorrowland behoort EDC bij de wereldwijde top.

De oorsprong van Electric Daisy Carnival bevindt zich in het zonnige Zuid-Californië, in Las Vegas. Sindsdien is Electric Daisy Carnival geland in andere steden van de Verenigde Staten en heeft het zichzelf verspreid naar andere delen van de wereld, zoals Mexico, Japan en China.

Nu hebben Pasquale Rotella (oprichter van Insomniac Events) en zijn crew aangekondigd dat ze voor het eerst weer hun zinnen hebben gezet op een locatie aan de overkant van de oceaan, met het nieuws van EDC Europe. Dat mag, zeker in deze onzekere coronatijden, op z’n minst opmerkelijk worden genoemd. 

Enorme uitbreidingen

In 2013 maakte Insomniac een van zijn eerste internationale ondernemingen met het debuut van EDC UK, in Engeland. Het festival liep vier jaar lang en liet de kenmerkende productie van Insomniac Events zien, met vele grote artiesten.

In 2017 werd het festival voorafgaand aan de opbouw geannuleerd. Dit kwam doordat de locatie, Milton Keynes Bowl, niet aan Rotella’s hoge verwachtingen voldeed. Hij zei erover: “Onze plannen om te verbeteren en te groeien op deze locatie, hebben zich niet ontwikkeld naar hoe we hadden gehoopt.”

Sindsdien heeft Insomniac Events wel andere evenementen naar Europa gebracht. Hieronder valt onder andere Dreamstate in het Verenigd Koninkrijk en Polen. Echter leek de terugkeer van EDC naar het continent een wensdroom te blijven.

Electric Daisy Carnival – United Kingdom

Mysterieuze locatie

Hoewel een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk ongetwijfeld in de koker kan zitten, specificeerde de festival-aankondiging niet waar het festival precies zou worden gehouden. EDC noemde in plaats daarvan ‘een zeer speciale locatie’ in Europa als onderdeel van het 25-jarig jubileumfeest, volgende zomer.

In de komende weken en maanden zullen meer concrete details worden onthuld.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is op het moment stagiaire bij TIOH. Ze volgt de opleiding tot International Event Manager aan de Breda University of Applied Sciences. Ze is een echte fan van de hardere stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Echter is haar muzieksmaak heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – de politiek: Maakt regulering een kans?

0
Links versus rechts, realisme versus idealisme. De polarisatie maakt een zinnig publiek drugsdebat haast onmogelijk. Voor- en tegenstanders van het legaliseren van harddrugs lijken zich...