vrijdag, december 8, 2023

Enorme dansvloer krijgt gestalte in nieuw 013 Tilburg

-

Home » Nieuws » Enorme dansvloer krijgt gestalte in nieuw 013 Tilburg

De verbouwing van 013 in Tilburg is halverwege. Tussen de puinhopen zijn de contouren van het nieuwe poppodium zichtbaar, met onder meer een enorme dansvloer in de grote zaal.

De nieuwe grote zaal van 013, halverwege de verbouwing. Foto: BeeldWerkt
De nieuwe grote zaal van 013, halverwege de verbouwing. Foto: BeeldWerkt

Vertrouw­de plekken zijn ingrijpend aan het veranderen. In de nieuwe grote zaal – of in de toekomst: de massieve zaal – is het alsof je in het middenschip van een kathedraal staat.

Een gigantische nieuwe dansvloer openbaart zich. Waar vroeger 2000 bezoekers dansten, is er straks plaats voor 3000 man. Met meer bewegingsruimte op de koop toe.

In totaal 5 maanden duurt de verbouwing van het 17 jaar oude ge­bouw. Gemiddeld 50 bouwvakkers werken er dag in, dag uit aan de oplevering van ‘de nieuwe 013’.

Verbouwing 013 op schema
Iets voorbij de oude ingang – naast de Tivolistraat – ontworstelt de nieuwe kleine zaal (de Jupiler­zaal) zich aan de hopen puin. De kleine zaal en het nog kleinere zaaltje van de voormalige Bat Ca­ve (bovenin) worden aaneen ge­smeed en doorgetrokken tot het punt waar het café en de rook­ruimte zaten. Ook hier is er straks meer plaats: van 300 naar 700 bezoekers.

Het is een gigantische klus, maar het werk verloopt volgens schema. Eind september volgt de oplevering.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...