maandag, december 4, 2023

Extrema en Solar worden ‘afvalvrije’ festivals

-

Home » Nieuws » Extrema en Solar worden ‘afvalvrije’ festivals

Extrema, het jaarlijkse festival bij Aquabest, wil afvalvrij worden. Zes festivals tekenden vanmorgen op de eerste dag van ADE (Amsterdam Dance Event) de overeenkomst 'Green Deal' met staatssecretaris Mansveld van Milieu. Ook Extrema zusje Solar Weekend behoort tot de deelnemende festivals.

Staatssecretaris Mansveld met de festival-organisatoren. Derde van links is Marcel Mingers van Extrema en Solar.

Bij de Green Deal Afvalvrije Festivals gaat het om het voorkomen van (zwerf)afval op festivals, afvalscheiding en recycling. Extrema en Solar Weekend doen in 2016 onderzoek naar de haalbaarheid van gescheiden inzameling en compostering van GFT. Bij haalbaarheid wordt het systeem toegepast. 

Hardcup bekers

Ook reduceert Solar Weekend de hoeveelheid campingafval in 2018 met 50% ten opzichte van 2014. Daarnaast wordt er onder meer gekeken naar een oplossing voor zwerfafval zoals sigarettenpeuken en wordt er in 2016 onderzoek gedaan naar een introductie van hardcup drinkbekers. Deze bekers zijn bedoeld voor meermalig gebruik.

‘Afval bestaat niet meer’

Hoofddoel van de Green Deal is om via samenwerking op festivals de hoeveelheid afval per bezoeker te verminderen, afval te scheiden en meer en beter te recyclen. “We willen meer doen met afval dan het zomaar weggooien. Afval is het oude woord voor grondstof. Afval bestaat niet meer”, liet staatssecretaris Mansveld vanmorgen weten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Bas Baetsen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Extrema Noir: indrukwekkende line-up voor nieuwjaarsevent

Jeff Mills, Amelie Lens, Len Faki, Adam Beyer en een tiental andere artiesten sieren de line-up van Extrema Noir,...